MUSTAFA GÜRBÜZ


YAZ SPOR OKULLARI VE TERCİHLER!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizdeki yaz spor okulları konusunda daha önceden yazılarım olmuş ve bu konuda velilerin neler yapmaya çalıştığından bahsetmiştim. Okullar bu hafta kapanıyor ve şimdiden aileler çocuklarının yaz döneminde evde kalmaması adına planlamalar yapıyorlar. Görülen o ki, yaz spor okulları konusunda ailelerin önünde birçok seçenek var. Kimisi gün boyu bir çalışma yaparken, kimileri de yaz dönemi olması nedeniyle yüzme branşına ağırlık vermiş durumdalar.

Yaz döneminde birçok branşın ön sırada olacağını ve buna göre velilerin de seçimlerinin önem arz ettiğinden daha önce de söz etmiştim. İşte burada yüzme dışında velileri çocukları için hangi branşlarda ağırlık verecekler bu merak ediliyor. Geçen sezon bu konuda gerek voleybol, gerekse de futbolda yoğun ilgi olmuştu.

Son dönemlerde öne çıkan ata sporu okçulukta şu sıralar veliler ve çocuklar tarafından ilgi gören bir başka branş. Her ne kadar hem serinlemek hem de spor amacıyla böylesi bir branş tercihi yapılsa da unutulmamalıdır ki bu dönemde çocukların alacakları sportif eğitimler gelecekte onların yararına olacaktır. Veliler olarak bizler sadece bu durumu zaman geçirmek olarak değerlendirmemeliyiz. Çocukların bu dönemde iyi bir spor eğitimi alması için de onların bünyelerine göre yararlı spor branşlarını tercih etmeliyiz. (Tabi bu arada onların da tercih edeceğimiz branşları sevmesi gerekiyor.)