MUSTAFA GÜRBÜZ


YAZ SPOR OKULLARI´NDA BRANŞ SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde her yıl okulların kapanmasıyla birlikte başlayan Yaz Spor Okulları´nda öğrenciler gönüllerince sevdikleri branşlarda spor yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Özellikle su sporlarına yoğun ilgi oluyor. Mevcuttaki havuzda sıkışıklık olsa da salon sporlarını tercih edenlerin de sayısı hiç de azımsanmayacak sayıda oluyor. Peki çocukları Yaz Spor Okulları´na gönderirken kendi kendimize bir soru sorsak cevabını ne kadar verebiliriz? ?Öğrencilerin velileri olarak çocuklarımız yaz sporu seçimlerinde ne kadar doğru karar veriyor ve bizim buna ne kadar müdahilliğimiz oluyor?´ İşte asıl sorun burada.
Çocuklarımızın sadece zaman geçirmeleri için böyle bir organizasyona gitmeleri düşünce ise söylenecek bir söz yok. Ama durum tam tersi ise yani çocuklarımızın gelecekte de ilgileneceği ve kendisine yardımcı olacağına inandığımız spor branşını seçmekse amaç o zaman işin rengi değişiyor. Bakınız ?Ağaç yaş iken eğilir´ atasözümüz burada ne kadar önemli bir söz olduğunu bize bir kez daha hatırlatıyor. Küçük yaştaki çocuklarımızın ilerisini düşünerek yapacağımız yönlendirmelerle gelecekte onlara büyük katkılar sağlayacağımızı unutmayalım.
Bu dönemde yapılacak yönlendirmelerle belki de çocuğumuz ileriki zamanda sadece zevkine spor yapmak değil, mesleği olarak görebileceği bir sporu da yapabilir. Yöneticiler lisanslı sporcu sayılarından söz etseler de her branşta çabalayan ve derece elde edebilmek için mücadele eden onca çocuk, ileride Milli Takım´da yer alabilmek için uğraşıyor. Milli Takım´da yer almak çocuklara birçok avantaj getiriyor. Bunları düşünerek Yaz Spor Okulları konusunda çocuklarımızı yönlendirelim.