MUSTAFA GÜRBÜZ


YENİ KAYSERİSPOR YANILTMIYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de yapılan değişikliklerden sonra sezonun ikinci yarısına umutlu başlayan Kayserispor´da futbolcular ligde aldıkları Fenerbahçe galibiyetinin ardından kupa mesaisinde de Gençlerbirliği´ni saf dışı ederek morallerini yükselttiler. Daha önceleri sadece ligi düşünmekten bahseden sarı-kırmızlı taraftarlar da, son yapılan takviyeler ve takımın yukarı doğru tırmanışını görünce ?Kupa da yeniden final oynar mıyız?´ diye birbirlerine sormaya başladılar.
Kurulan yeni kadro ve mevcuttaki isimlerle Kayserispor sezonun ikinci yarısında çok can yakacağa benziyor. Oynayacağı lig ve kupa maçlarında rakip kim olursa olsun değişen fazla bir durum olmayacak gibi. Çünkü kadroda yer alan futbolcuların hırsı ve saha içindeki performansları beni fazlasıyla memnun ediyor. Sezonun ilk yarsında fazla koşmadıklarını belirttiğimiz yabancı oyuncular bile yapılan bu değişimlerden sonra sahada basmadık yer bırakmıyorlar. Yani formanın artık aslanın midesinde olduğunu onlarda anlamışlar.
Şimdi kupayı geriye bırakmak ve lige motive olmak gerekiyor. Hafta sonunda deplasmanda çok önemli bir rakiple karşılaşacağız. Galatasaray, kupada yara almış bir rakip. Onlarda bu saatten sonra lige asılacaklar ve kazanmak için tüm güçleriyle mücadele edecekler. Ama şunu unutmasınlar ki, sadece puana onların değil, bizimde ihtiyacımız var. Hem de ligin tabanından kurtulmak için daha fazlasıyla. Ligde alt sıradan kurtulmak için umarım, İstanbul deplasmanından da galibiyet alınır. Ama en azından puan alınmalıdır. Kupa maçında ortaya konan oyun konusunda fazla bir söylemde bulunmayacağım. Çünkü bu süreçte her oynanan maç kazanıldıysa bence geride bırakılmalı. Kaybedildiyse yorumlar yapılmalı ve hatalar bir daha tekrar edilmemek üzere düzeltilme yoluna gidilmelidir?