VELİ ALTINKAYA


YHT’NİN KREDİSİ TAMAM

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Önceki gün akşam saatlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki aradı.

- Buyurun Sayın Bakanım.

- Veliciğim müsait misin biraz konuşmak istiyorum.

- Araç kullanıyorum, ama sıkıntı yok buyurun Sayın Bakanım.

Özhaseki Bakanımızla telefon görüşmemiz böyle başladı. Ulaştırma Bakanlığı’nın şehrimize yapacağı yatırımlarla ilgili uzunca bir görüşme geçti aramızda.

Haseki Bakan bir ara, aramızdaki hukuka dayanarak ısrarlı YHT, otoban ve diğer yol bağlantıları ile ilgili yazılarımızdan dolayı ‘Cüzdansızlık ediyorsun, ortalığı karıştırıyorsun’ diye ince bir mesaj verdi. Sonra da; “Elbette yazacaksınız. Bu sizin göreviniz. Bizim görevimiz de şehrimizin meselelerini takip etmek. Emin olun şehrimize yapılacak ne varsa bire bir ilgileniyoruz. Ama ben yaptığımız tüm görüşmeleri ve gelişmeleri sonuç aldıktan sonra kamuoyuna açıklamayı doğru buluyorum. Yoksa filan bakanla şunu konuştuk vs gibi bir açıklama bize yakışmaz. Biz talepleri çözecek ve sonra bunu hemşehrilerimizle paylaşacağız” dedi.

Haseki Başkan, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismaioğlu ile yaptığı son görüşmenin detaylarını anlattı. Hatta o görüşmenin bir noktasında ayaküstü de olsa Hulusi Akar Bakanımız da bulunmuş. Kayseri’nin Yüksek Hızlı Tren ve diğer beklentileri ile ilgili olarak üç bakan arasında esprili bir diyalog da yaşanmış.

Haseki Başkan, “Veliciğim önümüzdeki hafta sonu(21-22 Kasım) bir mani olmazsa Ulaştırma Bakanımızla Kayseri’ye geleceğiz. Daha il başkanımızı da arayıp bilgilendiremedim. İlk defa sana söylüyorum. Belsin-Otogar, Şehir Hastanesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Mobilyakent arası raylı sistem hattı ile havaalanı genişleme ihalesi yapıldı biliyorsun, bu iki yerin temel atma törenine geleceğiz.” dedi... Sözünü kestim, “Evet Sayın Bakanım, havaalanı genişleme ihalesini alan müteahhide dün yer teslimi yapılmış. Firma şantiye kuracakmış” dedim.

Bakan Bey devam etti, “Yazılarını okuyorum. Tomarza-Göksun arası ile ilgili yazılarını da okudum. O yol tamamlandığında Kayseri Kahramanmaraş arası 1,5 saate düşecek. Antep iki saate düşecek. Güney ile Orta Anadolu arasındaki bağlantı çok rahatlayacak. Adil Bakanımızla bu konuyu da konuştuk. Proje çalışmaları bitmek üzere, inşallah buranın ihalesi de en kısa sürede yapılır.” dedi.

Bu şehrin tarihine adını yazdırmış olan Özhaseki Bakanımızla böyle bir noktada Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattını konuşmasak olmazdı. “Durum ne Sayın Bakanım?” dedim...

“Veliciğim detaya girmek istemiyorum. Bakanımızla yaptığımız görüşmede gerekli müjdeyi aldık. Bu müjdeyi önümüzdeki hafta sonu ya Sayın Cumhurbaşkanımızın bir mesajı ile ya da Bakanımız aracılığı ile Kayserililere aktaracağız. 21 Kasım’da Kayseri’de yapacağımız temel atma töreninde inşallah bu müjdeyi vereceğiz. Filan şirketle( firma adını yazmayayım) Bakanlığın yürüttüğü kredi görüşmelerinde mutabakata varıldı. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın şifai talimat ve onayları bekleniyor. Ben önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızı parti çalışmalarımızla ilgili bilgilendirmek üzere ziyaret edeceğim ve bu konuyu da arz edeceğim. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda inşallah Kayserili hemşehrilerimize YHT ile ilgili müjdeyi vereceğiz...”

Özhaseki Başkan devamla, “Bizim Kayseri-Yerköy hattı kamu kaynakları ile yapılmayacağı için daha süratli tamamlanır. İnşallah ihaleden sonra iki yılda hattı tamamlarız” dedi...

Öyle anlaşılıyor ki Özhaseki Bakan’ın kendine has üslubuyla ’cüzdansızlık ediyorsun’ dediği Kayseri-Ankara arası YHT hattı önümüzdeki yıl ihale edilecek ve temel atılacak gibi.

İnşallah bu süreç çok uzamaz. Proje bitti. Dilerim bu yıl içerisinde ihale ile ilgili her türlü şartname vs hazırlansın ve yılın ilk aylarında ihale yapılıp temel atılsın. Bu takdirde kim bilir belki de Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlerden önce Rabbim ömür verirse YHT ile Ankara’ya gidip gelmek bize nasip olur...

Özhaseki, daha önce Kayseri Bölge Müdürlüğü de yapan Karayolları Genel Müdürü ile de şehrimizi ilgilendiren yollar konusunda ayrıntılı görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun önümüzdeki hafta sonu Kayseri’ye yapacağı ziyarete konjonktür izin verirse Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da katılma ihtimali olduğunu belirtelim.

Bakan’ın Kayseri ziyaretinde Tomarza-Göksun ve Niğde otoyolu bağlantısını da konuşmak gerek.

KULİS BULVARI

EMEK ÇELİK KAPI’DAN İLGİNÇ İLAN

Kayseri’de çelik kapı fabrikası 400 civarında. Şehir bu haliyle ülkemizin önemli kapı üretim merkezlerinden biri. Şehrimizin gözde çelik kapı firmalarından olan Emek Çelik Kapı’nın kurucusu ve sahibi Mehmet Kabak’ı 30 yılı aşkın süredir tanırım. Mehmet Abi, Hacılar’ın her insanı gibi değerlerine bağlı mütevazi, gayretli biri. Oğulları Turan ve Mahmut Bey’le OSB’de kapı üretimi yapıyor. Pandemi öncesi fabrikayı iki kez ziyaret ettim, sağlam, estetik çok güzel kapılar üretiyorlar. İhracatta da iyiler. Fabrikanın girişine bir ilan asılmış. Bakın ilanda ne yazıyor: “Bu şehirde işsizlik yok. İş beğenmeme var. Çalışmak isteyene Emek Çelik Kapı’da iş var.”

 

Mış… Miş… Muş…

00- Pozitif vakaların tırmandığı Kayseri’de sokakta sigara içmenin yasaklanması başta, bazı işyerlerinin açılış-kapanış saatleri de, yeniden düzenlenecekmiş.

00-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki Kayseri-Ankara YHT projesinin kredi görüşmelerinin bittiğini söylemiş.

00-Ulaştırma Bakanı 21 Kasım ’da Belsin-Şehir Hastanesi raylı sistem hattı ile havaalanı genişleme inşaatının temelini atacakmış.

00-Başkan Büyükkılıç vaad ettiği 150 projesini bir bir hayata geçiriyormuş.

00-MHP’li Vekil Ersoy, Enerji Bakanı’ndan Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan, Akkışla, Felahiye ve Özvatan’a doğalgaz istemiş.

00-Vali Günaydın, Erciyes’e 5 milyondan fazla fidan dikildiğini söylemiş.

00- TBMM’den geçen vergi ve harç yapılandırması meslek örgütlerini memnun etmiş.