VELİ ALTINKAYA


YILDIZ’IN MESAJI ALINDI MI?

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Dünkü yazımda Enerji eski Bakanı Taner Yıldız’ın AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın sonunda verdiği mesaj ile ilgili gözlemlerimi paylaşmıştım. Gazetemizin dünkü manşetinde Yıldız’ın ne söylediğini arkadaşlarımız bire bir çözmüşler. Bakın Sayın Bakan ne demiş:

“... Biz, doğru yaptığımız kadar güçlendiğimizi 18 yıldan beri hamd olsun gördük ve denedik. Burada bütün dünya karşımızda olsa da Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği ile inşallah bunları hep beraber aşacağız. Ben, bütün bunlar devam ederken Kayseri’deki ister Kayserispor, ister icraatlar, isterse yapılanlar hangi gerekçeyle olursa olsun, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve AK Parti’yi zayıflatmaya çalışanlar kim ve nerede olursa olsun buna müsaade etmeyiz, buna müsaade etmeyeceğiz. Biz başkanımızı sokakta bulmadık. Seçimlerde sandıklarda hep beraber atom karınca sıfatıyla beraber gösterdiği çabayla birlikte bulduk. O yüzden burada ‘falan proje üzerinden filan iş üzerinden acaba şöyle mi yaptı, böyle mi yaptı’ gibi cümlelere kısır çekişmelere hiçbir zaman müsaade etmeyiz. Biz iş yapacağız iş, biz laf yapmayacağız. Biz icraatlarımıza devam edeceğiz. Kayseri’nin güzelleşmesine hep beraber inşallah gayret edeceğiz. Bugün burada Develi, Bünyan, Tomarza, Hacılar, Yahyalı ve birçok ilçe belediye başkanlarımızla beraber Kocasinan ve Melikgazi Belediye Başkanlarımızla beraber, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın etrafında dimdik duruyoruz ve o çalışmaları devam ettiriyoruz. Bu tür kısık seslere hiçbir zaman için kulak verecek değiliz. Biz ilimizi güzelleştirmeyle ilgili Ankara’da, onlar da inşallah burada çalışmalarını devam ettiriyorlar...”

Evet, dün de ifade etmiştim; Taner Yıldız’ın bu açıklamaları ile iki yere mesaj verdiği kanaatindeyim. ‘İster Kayserispor’ diyerek kime mesaj verdiğini herhalde anladınız. Bakalım Yıldız’ın mesajını Memduh Başkan’a Kayserispor odaklı muhalefet eden cenah alacak mı? O cenahın özellikle Fenerbahçe maçından sonra baltalarını ‘şimdilik’ kaydı ile toprağa gömdüğü kanaatindeyim. Hatta o grubun geçtiğimiz hafta Memduh Başkan ile Kayserispor odaklı yaptıkları görüşmenin sonucunu beklediklerini sanıyorum.

Taner Bey’in hedefindeki ikinci nokta ise meclis içi muhalefet gibi. Bu noktada da uzlaşma zemini Başkan Büyükkılıç’ın mutedil tavrı ile çözülür. Aslında meclis içi muhalefet de genel olarak baktığımızda süreci makul götürüyor. Sonuçta muhalefet, doğası gereği işini yapacak. Dediğim gibi, Memduh Başkan, ‘kucaklayıcı, ötekileştirmeyen yönetim anlayışı’ ile muhalefetin çoğu olası hamlesini boşa çıkartabilir.

Ama bu noktada aslolan AK Parti’nin her kademedeki büyüklerinin, ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ ve dün de ifade ettiğim gibi, ‘Birlikte Güçlüyüz’ mantığı ile hareket etmesidir.

Taner Bey’in hafta sonu Memduh Başkan odaklı gösterdiği refleks, Melikgazi’den Akkışla’ya kadar tüm belediye başkanları odaklı da ortaya konulmalıdır.

Tabi bunu yaparken ‘demokrasinin bir tahammül rejimi’ olduğunu iktidarda olanların muhalefetten gelen makul eleştirileri kulak ardı etmeden dikkate alması gerektiğini de hatırlatmamız lazım.

Dün de ifade ettim; AK Parti’nin Kayseri’de bu sürecini milletvekillerinin desteği ile götürecek iki isim var; biri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, diğeri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç...

 

AK PARTİ’DE KONGRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süredir partisinin kongre sürecine dair mesajlar veriyor. Bir yandan eski il başkanlarını topluyor, diğer yandan teşkilatlarına ‘kimseyi dışlamayın, herkesi kucaklayın’ diyor.

Ahmet Davutoğlu’nun bu ay, Ali Babacan’ın önümüzdeki ay partilerini kuracaklarını söyledikleri bir ortamda AK Parti kongreye gidecek.

Daha önce de defalarca ifade ettim; ana gövdeden ayrılan partilerin siyasi tarihimizde başarılı olduğu bir vaka yok. Ama bu iki yeni oluşum, yüzde 3- 5 de oy alsa, bunun ağırlıklı bölümünü AK Parti’ den alacağı için, 50. 1’i zorlayıcı bir hamle yapmış olacaklar. Tabi bu noktada AK Parti ve MHP’nin Meclis çoğunluğunu kaybetmemesi lazım. Meclis çoğunluğunun kaybedilmesi, siyasi istikrarı bozacak ve olası erken seçim söylemlerini yeni yılda daha fazla gündeme getirecektir.

AK Parti takvim gereği yılsonuna kadar ilçe delegelerinin seçimini tamamlar. İlk üç aylık zaman diliminde de 16 ilçe kongresi bitirilir. Erken davranılırsa Ramazan girmeden nisan başında il kongresini de yapar AK Parti. Yoksa Ramazan, bayram vs. derken Şaban Çopuroğlu’nun yönetiminde yüzde 50 gibi revizyonla devam edeceği il kongresi hazirana kalabilir. Büyük kongre de eylül gibi yapılacaktır.

 

Mış… Miş… Muş…

00- Milletvekili Taner Yıldız’ ın Memduh Başkanı kasıtla, ‘Biz başkanımızı sokakta bulmadık, arkasında dimdik duruyoruz, duracağız’ cümleleri ile verdiği mesajın yerine ulaşıp ulaşmadığı merak ediliyormuş.

00- Yaklaşık 6 ay sonra OSB’ den ayrılan müfettişlerin ‘teftiş layihaları’ merak ediliyormuş.

00- Cami Kebir çevresinde yapılacak kentsel dönüşümün minare yüksekliğinde değil de, cami-kapalı çarşı yüksekliğinde yapılması bekleniyormuş.

00- Üç merkez ilçede 2’şer adayla kıyasıya yarışa hazırlanan CHP’de delege seçimleri cuma günü başlıyormuş.

00- Başkan Çolakbayrakdar dürüst ve gayretli çalışması ile takdir topluyormuş.

00- ERÜ, önümüzdeki hafta akademik yıl açılışına hazırlanıyormuş.

 

KULİS BULVARI

ÇOLAKBAYRAKDAR

Ahmet Çolakbayrakdar, Mustafa Çelik’in Büyükşehir Belediye Başkanı gelmesinden sonra, boşalan Kocasinan Belediye Başkanlığı’na Mart 2015’de Meclis içinden seçilmişti. Epeyce bir hengameden sonra partisi, Çolakbayrakdar’ı son yerel seçimlerde yeniden aday gösterdi ve Çolakbayrakdar, CHP-İYİ Parti ittifakı karşısında beklenenin ötesinde oy alarak seçildi. Çolakbayrakdar, mütevazi, dürüst, gayretli bir belediye başkanı. Attığı her imzada, yaptığı her icraatta, hakkı ve hukuku hakim kılma gayreti içerisinde. Sürekli halkla iç içe... Hemen her gün bir mahallede halkla temas kurup onların beklentilerine cevap vermeye çalışıyor. Kentsel dönüşümün öncelikli olması gereken ilçede, hummalı bir çalışma ortaya koyuyor Başkan. Pınarbaşı’ndan sonra, en geniş yüzölçüme sahip bir ilçeye hizmet götürme gayretindeki Çolakbayrakdar, mütevazi ve dürüst yönetimi ile belediye kaynaklarını da çar-çur etmemeye özen gösteriyor