Tarih: 02.06.2025 15:03
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet tavuk but
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk butunu haşlayın.
- Daha sonra uygun bir tencereye sıvı yağı alın, ardından tereyağını da ekleyerek yağı eritin.
- Yağ eridikten sonra küp küp doğranan havuçları ve rendelenen sarımsağı tencereye alın, 2-3 dakika kadar kavurun.
- Unu da ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin.
- Kaynayan çorbaya tel şehriyeyi ilave edin, haşlanan tavuk etlerini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırarak şehriyeler pişene kadar çorbayı pişirin.
- Son olarak ince ince kıyılan maydanozu da ekleyerek ocaktan alın.
Zeytinyağlı Köz Patlıcan İçin Malzemeler
- 3 büyük közlenmiş patlıcan (iri küpler halinde doğranmış )
- 3 büyük yeşil biber (közlenmiş ya da çiğ )
- 3 sarımsak (ince doğranmış )
- 2 soğan (ince doğranmış )
- 2 büyük kırmızı kapya biber (közlenmiş )
- 1 küçük domates (kabukları soyulmuş küp küp doğranmış )
- 1 çorba yakın karışık salça
- Yarım çay kaşığından biraz fazla karabiber
- 1 tutam kimyon
- Tuz
- Sıvı yağ
Zeytinyağlı Köz Patlıcan Nasıl Yapılır?
- Yağ, soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar iyice kavurun.
- Soğanlar kavruldular sonra yeşil biberi ekleyin, 2 dakika kadar daha kavurun.
- Salçayı ekleyin, kokusu çıkana kadar 1-2 dakika iyice kavurun.
- Köz sebzeleri, baharatları, tuzu ekleyip iyice karıştırın, 3-4 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
Fırında Sütlaç İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?
- Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayın. Pirinçleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
- Diğer malzemeleri ekleyin ve sütlacı pişirin. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
- Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Sütlaçları fırına sürün. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
- Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
- 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —