Menü Kayseri Haber
Tarih: 28.03.2026 11:24
Bakanlık harekete geçti! Çocukları etkileyen o görseller artık yasak

Bakanlık harekete geçti! Çocukları etkileyen o görseller artık yasak

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinin çocuklar üzerindeki olası olumsuz etkilerini önlemeye yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Yapılan düzenleme kapsamında gıda ambalajlarında şiddeti özendirici unsurların kullanılmasına yasak getirildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini korumayı amaçlayan bu adımın önemli bir düzenleme olduğu vurgulandı.

Şiddet çağrışımı yapan tasarımlar yasaklandı

Yeni düzenleme ile birlikte silah, kafatası gibi şiddet çağrışımı yapan şekil ve tasarımların gıda ürünlerinde yer almasına artık izin verilmeyecek. Söz konusu görsellerin hem ürün ambalajlarında hem de ürün şekillerinde kullanımı yasak kapsamına alındı.

Amaç çocukların gelişimini korumak

Düzenlemenin, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu kapsamında yürürlüğe girdiği belirtildi. Bu uygulama ile çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilecek içeriklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Öte yandan vatandaşların şüpheli gördükleri ürünleri Güvenilir Gıda üzerinden ihbar edebileceği ifade edildi. Bakanlık, denetimlerin artırılacağını ve kurallara uymayan ürünlere yaptırım uygulanacağını da duyurdu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —