Tarih: 25.02.2026 12:30

Balıkesir’de F-16 faciası… Şehit pilotun yıllar önceki sözleri yürekleri dağladı

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'de gece saatlerinde yaşanan F-16 kazası Türkiye'yi yasa boğdu. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan ve Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı filosuna ait F-16 savaş uçağı, görev uçuşu için havalandıktan kısa süre sonra kaza kırıma uğradı.

Uçak, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Balıkesir merkez ilçesi Karesi'ne bağlı Naifli kırsalında yol kenarına düştü. Saat 00.50 sıralarında meydana gelen kazada, pilotun paraşütle atladığı ancak mesafenin yetersiz olması nedeniyle şehit olduğu öğrenildi.

Şehit pilottan geriye o görüntüler kaldı

Kazada şehit olan Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat'ın, 2020 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yılbaşı kutlama videosu için kamera karşısına geçtiği ortaya çıktı.

O dönem Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan Bolat'ın, ekibiyle tokalaşıp savaş uçağına bindiği ve kokpitten "Göklerdeki istikbalimiz için buradayız" mesajını verdiği görüntüler sosyal medyada yeniden paylaşıldı.

Kazanın ardından bu sözler milyonların yüreğini dağladı.

Otoyol çift taraflı kapatıldı

F-16'nın otoyol kenarına düşmesi nedeniyle İstanbul-İzmir Otoyolu çift taraflı trafiğe kapatıldı. Enkazın geniş bir alana yayıldığı, güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekiplerinin bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Gece boyunca süren çalışmalar sabah saatlerinde de devam etti. Enkazın kaldırılmasının ardından yolun yeniden trafiğe açılması bekleniyor.

MSB'den açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkış yapan F-16 ile saat 00.56'dan itibaren telsiz irtibatı ve iz bilgisinin kesildiği, uçağın kaza kırıma uğradığının tespit edildiği ve pilotun şehit olduğu bildirildi.

Kazanın nedeninin kaza kırım ekibinin yapacağı teknik incelemenin ardından netleşeceği ifade edildi.

"Milletimizin başı sağ olsun"

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu olay yerinde yaptığı açıklamada bir pilotun şehit olduğunu doğruladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de yayımladığı taziye mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız F-16 uçağımızın kaza kırıma uğraması sonucu şehit olmuştur. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı tarafından da olayla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde başsavcı, başsavcı vekili ve iki Cumhuriyet savcısının olay yerine intikal ettiği bildirildi.

Kazanın nedeni yapılacak teknik incelemenin ardından netleşecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —