Tarih: 07.12.2024 13:29

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Fırında Patatesli Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

Fırında Patatesli Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, patates, kırmızı biber, yeşil biberleri doğruyoruz. Bezelyeler ile birlikte bir kaba alıyoruz.
  2. Suyunu hazırlamak için başka kaba 1 kaşık salça, pul biber, karabiber ekliyoruz. Tuz, yarım çay bardağı sıvı yağı da karıştırıp doğranmış malzemelerin üstüne döküyoruz.
  3. 180 derece fırında yarım saat piştikten sonra, bütün sarımsakları üstüne atıp yarım saat de öyle pişiriyoruz.

Ezogelin Çorba Kolay Tarifi İçin Malzemeler

Ezogelin Çorba Kolay Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsak ve soğan yağda kavrulur (dileyen tereyağı da kullanabilir).
  2. Nane, kırmızı biber, salça eklenir 1-2 dk kavrulur.
  3. Mercimek, pirinç ve bulgur ilave edilir.
  4. Tuzunu ve suyunu ekleyip karıştırıp düdüklünün ağzı kapatılır.

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için;

Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba yumurta ve şekeri alıp güzel bir şekilde çırpın iyice çırpılması çok önemli.
  2. Beyazlaşıp köpük köpük olduktan sonra içerisine sıvı yağ ve sütü ilave edip mikserin en düşük ayarında sadece karışana kadar çırpın.
  3. Daha sonra içerisine vanilya kabartma tozu kakao ve unu ekleyin yine mikserin en düşük ayarında sadece karışana kadar çırpıp mikseri kapatın. 23×23 bir borcam kullan.
  4. Borcama güzelce yağladıktan sonra kek harcı içerisine ilave edip 180° öncedenilmiş fırında yaklaşık yarım saat boyunca pişiriyoruz.
  5. Kekimiz fırından çıkmaya 10 dakika kala sosunu hazırlamaya başlayabiliriz. Daha erken hazırlarsanız içerisine çikolata olduğu için kıvamı koyulaşacak kekin içerisine çok iyi bir şekilde çekmeyecektir.
  6. Sos için; tüm malzemeleri bir sos tavasında bir tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra ocağa alın. (daha fazla soslu olsun derseniz 2 su bardağı süt de koyabilirsiniz) bir taşım kaynatıp altını kapatın.
  7. Kek fırından çıktıktan sonra iki 3 dakika bekletin ilk sıcağı çıksın. Daha sonra dilimleyin ve bir kürdan veya çatal yardımıyla keke delikler açın.
  8. Hazırladığınız sosu sıcak bir şekilde kekin üzerine dökün. Sos fazla geliyor gibi gelebilir ama 15 20 dakikaya sosu tamamen çekmiş olacak. İster ılık ister soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —