Tarih: 28.12.2024 13:19
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!
Brokoli Çorbası İçin Malzemeler
- 500 g brokoli
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı süt kreması
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?
- Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.
- Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
- Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
- Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.
- Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.
- Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın.
- Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.
- Son olarak çorbanın süt kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Domatesli Makarna İçin Malzemeler
- 250 gram makarna
- 2 domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 ml sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
- 1 diş sarımsak
- 2, 5 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü ile)
Kremalı Domatesli Makarna Nasıl Yapılır?
- Kremalı domatesli makarna için öncelikle zeytinyağı, rondodan geçirdiğimiz domatesleri ve salçaları tavamıza alıp, karıştırarak 2-3 dakika kavuralım.
- Kremayı ve tereyağını da ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Makarnayı da ekleyerek tekrar karıştıralım ve suyumuzu ekleyelim.
- Suyumuz kaynadıktan sonra sarımsak ve baharatları ekleyelim, karıştıralım.
- Ocağımızı orta ateşe alıp kapağı kapalı bir şekilde suyu çekene kadar pişirelim. Pişme süresi değişiklik gösterebilir, bu aşamada kontrollü olmalısınız.
- İsterseniz piştikten sonra taze veya kuru maydanoz ekleyip karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 4 yemek kaşığı un
- 100 ml krema (yarım kutu)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)
- 1 su bardağı fındık
- Çilek
Magnolia Nasıl Yapılır?
- Magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta ve sıvı kremayı alalım.
- Malzemelerimizi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim ve ardından ocağı kapatalım.
- İçerisine vanilya ilave ederek şöyle bir karıştırdıktan sonra muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alalım.
- Muhallebimiz beklerken üzerini streç filmle kapatalım. Böylelikle üzerinin kabuklanmasını engellemiş oluruz.
- Diğer taraftan bebe bisküvisi ve kavrulmuş fındığı rondoya alalım ve hızlıca rondodan geçirelim.
- Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpalım. Artık tatlıyı sunum yapacağımız kuplara doldurmaya başlayabiliriz. Şimdi kupların tabanına ilk olarak fındıklı bisküvi karışımını yerleştirelim.
- Ardından kuplarımızın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirelim.
- Çilekleri sıraladıktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştıralım. Muhallebinin üzerini de yine kaşığın arka tarafı ile düzeltelim.
- Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığımız fındıklı bisküvi karışımından yerleştirelim. Magnoliamızın üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyelim. Afiyet olsun.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —