Tarih: 30.04.2025 13:56

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Bostan Kebabı İçin Malzemeler

İçi için:

Üzeri için:

Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bostan patlıcanları alacalı soyalım.
  2. Ortadan ikiye kesip patlıcana çaprazlı kesikler atın, üzerini yağlayıp kontrollü bir şekilde 25-30 dakika 180 derece airfryerda pişirelim.
  3. Tencereye sıvı yağ gezdirip yağ kızdıktan sonra küçük küçük doğranan etleri mühürlemek için tencereye atın.
  4. Etler suyunu çektikten sonra üzerini hafif geçene kadar sıcak su ekleyin..
  5. Etler suyunu çekince tekrar sıcak su ekleyin.
  6. Etleri bu çekilde 2 saat pişirin, bu yöntemle yumuşacık etleriniz olacak.
  7. Soğanları ve biberleri salçalarla birlikte etin üzerine ilave edin, 2 tatlı kaşığı tereyağı ile iyice kavurun..
  8. Ardından domateslerle kavurun. Baharatları ekleyin.
  9. Patlıcanların içini ezip harçları doldurun.
  10. Üzerlerine hafif kaşar rendeleyip airfryerda üstleri kızarana kadar tutun.

Kadayıf Dolgulu Hurmalı Atıştırmalık İçin Malzemeler

Kadayıf Dolgulu Hurmalı Atıştırmalık Nasıl Yapılır?

  1. Hurmaları alıp, çekirdeğini çıkartın.
  2. Kızarmış kadayıf ile badem kremasını karıştırıp hurmaların içini doldurun.
  3. Hindistan cevizi yağı ile benmari eritilmiş çikolatayla kaplayın.
  4. Buzdolabında dondurup servis edin.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —