Tarih: 04.05.2025 12:45

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Cennet Çorbası İçin Malzemeler

Üzeri için;

Cennet Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Cennet çorbası için öncelikle patates ve soğanın kabuğunu soyarak iri parçalar halinde doğrayın.
  2. Ocağa aldığımız uygun bir tencereye tereyağını alın.
  3. Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edin ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavurun.
  4. İri bir şekilde doğranan soğan ve patatesi de ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  5. Sebzeleri güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak tozu ekleyerek karıştırın.
  6. Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
  7. Pişen sebzeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezin. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  8. Çorbayı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
  9. Üzeri için sos tavasına tereyağını alarak eritin. Üzerine toz kırmızı biberi ekleyerek kızdırın.

Sebzeli Tavuk İçin Malzemeler

Sosu için :

Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeler görselde olduğu gibi doğranarak fırın tepsisine alınır  .
  2. Sosu için gerekli malzemeler karıştırıldıktan sonra tepsideki malzemelerin üzerine dökülerek tüm malzemeler iyice harmanlanır.
  3. Yağlı fırın kağıdı suyla ıslatıldıktan sonra tepsinin üzerine serilir ,kenarları düzeltilerek kapatılır.
  4. 200 derece fırında ara ara karıştırılarak kontrollü olarak pişirilir.
  5. Sebzeler ve tavuk yumuşadıktan sonra fırın kağıdı alınarak 5 dakika daha fırında tutulur.

Mozaik Pasta İçin Malzemeler

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın fakat ufalamayın. 4 parçaya ayırmanız yeterli olacaktır. Kırdığınız bisküvileri bir kaba alın.
  2. Ayrı bir kap içerisine eritilmiş tereyağı, süt, şeker ve kakaoyu karıştırın.
  3. Bu karışıma bisküvi parçalarını da ekleyerek bisküviler iyice sosa bulanana kadar karıştırın.
  4. Ceviz kırığını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Karışımı streç filmle kapladığımız borcama boşaltın ve üzerine spatula ile bastırarak iyice kaba yerleştirin.
  6. Üzerini de streç film ile kapattıktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Dondurucuda 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —