Tarih: 03.08.2025 15:01

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?

Tavuklu Sultan Kebabı İçin Malzemeler

Beşamel sos için:

Üzeri için:

Tavuklu Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
  2. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.
  3. Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.
  4. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
  5. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.
  6. Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.
  7. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
  8. Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.
  9. Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.
  10. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  11. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
  12. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
  13. Küçük bir kaseye 4'e böldüğünüz yufkadan serin.
  14. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
  15. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
  16. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
  17. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
  18. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
  19. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
  20. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.

Mozaik Pasta İçin Malzemeler

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın fakat ufalamayın. 4 parçaya ayırmanız yeterli olacaktır. Kırdığınız bisküvileri bir kaba alın.
  2. Ayrı bir kap içerisine eritilmiş tereyağı, süt, şeker ve kakaoyu güzelce karıştırın.
  3. Bu karışıma bisküvi parçalarını da ekleyerek bisküviler iyice sosa bulanana kadar karıştırın.
  4. Ceviz kırığını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Karışımı streç filmle kapladığımız borcama boşaltalım  ve üzerine spatula ile bastırarak iyice kaba yerleştirin.
  6. Üzerini de streç film ile kapattıktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Dondurucuda 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —