Tarih: 08.08.2025 11:50

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Ezogelin Çorbası İçin Malzemeler

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Ezogelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğunuz soğanı ve ezmiş olduğunuz sarımsağı tereyağında kavurun.
  2. Soğanlar diriliğini kaybetsin yeterli, yakmadan orta ateşte kavurun.
  3. Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam edin.
  4. Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığınız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştırın.
  5. Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltın.
  6. Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişirin. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir (yaklaşık 30-40 dakika sürecektir).

Fırında Misket Köfteli Türlü İçin Malzemeler

Köftesi için;

Sebzeleri için;

Üzeri için;

Kızartmak için;

Fırında Misket Köfteli Türlü Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce köfteyi hazırlayın kıymayı bir kaba alın.
  2. Üzerine yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak sıvı yağ galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun.
  3. Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar yoğurup streçleyin, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  4. O sırada sebzeleri doğrayıp kızartın.
  5. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ,tuzlu suda 15 -20 dakika bekletip süzün.
  6. Patates ve kabakları da aynı şekilde küp küp doğrayın..
  7. Sıvı yağını tavaya alıp kızdıralım, sırasıyla patates patlıcan ve kabağı kızartın.
  8. Havlu kağıt serili tepsiye alın.
  9. En son köfteyi misket şeklinde biraz büyük olacak şekilde hafif suyla ıslatarak yuvarlayın.
  10. Kızgın yağda hafif kızartın, kenara alın yeşil ve kırmızı biberi de sebzelerin boyutunda doğrayın.
  11. Hepsini tepsiye alın karıştırın, tepsiye yayın.
  12. Üzerine çeri domates koyun, en son salçayı suda eritin içine baharatları atıp karıştırın, yemeğin üzerine dökün.
  13. Üzerine yağlı kağıt örtüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20 dakika pişirin.
  14. Sonra yağlı kağıdı alın, üzeri hafif kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirin.

Magnolia İçin Malzemeler

Magnolia Nasıl Yapılır?

  1. Magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt,  toz şeker, un, yumurta ve  sıvı kremayı alın.
  2. Malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayın.
  3. Muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin ve ardından ocağı kapatın.
  4. İçerisine vanilya ilave ederek karıştırdıktan sonra muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alın.
  5. Muhallebi beklerken üzerini streç filmle kapatın.
  6. Diğer taraftan bebe bisküvisi ve  kavrulmuş fındığı rondoya alın ve hızlıca rondodan geçirin.
  7. Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpın. Artık tatlıyı sunum yapacağınız kuplara doldurmaya başlayabilirsiniz. Şimdi kupların tabanına ilk olarak fındıklı bisküvi karışımını yerleştirin.
  8. Ardından kupların kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirin.
  9. Çilekleri sıraladıktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştırın. Muhallebinin üzerini de kaşığın arka tarafı ile düzeltin.
  10. Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığınız fındıklı bisküvi karışımından yerleştirin. Magnolianın üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyelim.
    Bu şekilde tatlıları en az 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çilekli magnolia servise hazır.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —