Tarih: 12.08.2025 11:51
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Sütlü Domates Çorbası İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet domates
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Sütlü Domates Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domatesler rendelenir. Ardından tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağı eritilir.
- Tereyağı eridikten sonra un eklenerek biraz kavrulur.
- Unun kokusu çıktıktan sonra domates salçası eklenir ve biraz karıştırılarak kavrulur.
- Rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dakika daha kavrulur.
- 4 su bardağı su eklenerek çırpılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Dilerseniz bu aşamada veya servisten önce çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
- Tuz ve süt eklenerek karıştırılır. Tuz miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Hazır olan çorba ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
Şehzade Kebabı İçin Malzemeler
- 600 gram kuş başı et
- 3 tane büyük patlıcan
- 4 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 2 tane soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber (Yeşil biberler acıyla isteğe göre atabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz (Tuzu oranı herkese göre değişir)
- Patlıcanları kızartmak için
- Sıvıyağ
Şehzade Kebabı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak eti kuşbaşı şeklinde doğrayın ve düdüklü tencerenin içine koyup etlerin üzeri geçecek şekilde su koyun ve kaynatın.
- Kaynayan etin üzerindeki köpüğü kaşıkla alıp düdüklü tencerenin ağzını kapatın ve eti haşlayın.
- Bir tavanın içine sıvı yağını koyun ve içine doğradığımız soğan ve sarımsağı 2 dk kavurun ve üzerine biberi ilave edin.
- Haşlanan eti süzgeç yardımı ile tencereden alıp soğanlı harca katıp baharatlarını ilave edip karıştırın.
- Patlıcanları alaca bir şekilde soyun ve küp şeklinden biraz uzun doğrayıp 20 dk tuzlu suda bekletin, daha sonra tavaya koyduğumuz bol yağ da kızartın.
- Kızaran patlıcanları bir tepsiye alın.
- Üzerine hazırladığınız eti ilave edin tencerede kalan et suyunu süzüp bir bardak alın ve içine salçayı katıp karıştırın, patlıcan ve etlerin üzerine gezdirin.
- Üzerine domatesleri dilimleyip koyun ve biberleri aralarına koyup süsleyip önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında domates ve biberler kızarsan kadar pişirin.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (küçük boyutta)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?
- Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın.
- Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
- Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
- Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın.
- Fırından aldığınız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakın. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —