Tarih: 24.08.2025 12:01

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Erişteli Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası  İçin Malzemeler

Üzerine;

Erişteli Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimeği yıkayalım 15-20 dk haşlayalım suyunu süzelim bir kenara alalım.
  2. Diğer yandan çorba tenceresine 1 buçuk lt kaynar suyu alalım üzerine erişteleri ilave edelim 5-10dk haşlayalım .
  3. Ardından yeşil mercimeği ilave edelim bir iki taşım kaynatalım.
  4. Diğer yandan derin bir kaba yoğurt,yumurta ve unu alalım bir bardak su ilave ederek iyice çırpalım. Kaynayan mercimeğin suyundan yoğurtlu karışıma bir kepçe alıp ılıştıralım.
  5. Çorbaya alıştırarak ilave edelim.
  6. Tuzunu da ilave ettikten sonra sürekli karıştırır vaziyette kaynayana kadar pişirelim kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım 10 dk daha pişirelim.
  7. Üzerine zeytinyağında cızlattığımız naneyi ekleyelim çorbamızı sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Beşamel Soslu Kabaklı Tavuk Yemeği  İçin Malzemeler

Beşamel sos için;

Üzeri için;

Su bardağı ölçüsü 200 ml.

Beşamel Soslu Kabaklı Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu kuşbaşı doğrayın, kabakları, kapya biberi ve sarımsağı küp doğrayın.
  2. Zeytinyağını bir tavaya alın ve ısıtın.
  3. Tavuğu atın ve 3 dk. kavurun.
  4. Sarımsak ve biberleri atıp 3 dk. daha kavurun.
  5. Salçaları ekleyin ve 3 dk. daha kavurun.
  6. Kabak ve baharatları ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşe alın.
  7. Yemek pişince ocağın altını söndürün.
  8. Beşamel sosun hazırlanışı için; küçük bir tencerede tereyağını eritin, unu ilave edin ve sarı renk alana kadar kavurun.
  9. Yavaş yavaş tavuk suyunu ilave ederek sürekli karıştırın. Biraz tuz ekleyin.
  10. Soğuk sütü yine yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüzleşinceye ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Beşamel sosunuz hazır.
  11. Beşamel sosu yemeğe ilave edip karıştırın ve bir fırın kabına dökün.
  12. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpin.
  13. 200 derece fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun .

Fırında Lokum Gibi Kabak Tatlısı İçin Malzemeler

Üzeri için;

Fırında Lokum Gibi Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Bal kabakları soyup 3 parmak genişliğinde dilimleyelim.
  2. Dilimlediğimiz kabakları borcama alıp üzerine şekeri eşit şekilde serpelim.
  3. Üzerini streç film ile kapatıp, bir gece bekletelim.
  4. Sabah suyunu salmış kabakların üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla kapatalım.
  5. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 45-50 dakika pişirelim.
  6. Yağlı kâğıt üzerinden alıp 15 dakika üstü açık tekrar pişirelim.
  7. Soğuduktan sonra tahin ve cevizle servis yapalım. Afiyet olsun.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —