Tarih: 30.08.2025 11:56

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Kekiklim Menüsü İçin Malzemeler 

Eti Pişirirken Eklenecek Malzemeler

Makarna Sosu İçin

Kekiklim Menüsü Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik tavuk etini küp küp doğrayıp yıkayın. Marine edeceğimiz malzemeleri soğanı yemeklik doğrayıp sarımsağı rendeleyin bir kapta karıştırıp eti içine ekleyin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  2. Makarna suyunu ateşe koyun içine zerdeçal ve tuz ekleyip kaynayan suya makarnayı ekleyip haşlayın.
  3. Haşlanan makarnayı süzün, tencereye tereyağ sıvı yağ krema ve nane ekleyip bir iki karıştırıp makarnayı ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
  4. Eti dolaptan çıkardıktan sonra kızgın yağda kızartın. Mühürlenip. Kızarınca içine krema ve baharat ekleyin. 5 dakikada krema ile pisince servise hazır.

Portakallı Haşhaşlı Ejder Tatlısı İçin Malzemeler

Portakallı sos için

Portakallı Haşhaşlı Ejder Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce tencereyi o şeker ve nişastayı alın iyice harmanlayın.
  2. Üzerine sütü ilave edin, orta gözde kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Piştikten sonra vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
  4. Muhallebinin sakız gibi bir kıvam alması için blendırdan geçirin.
  5. Daha sonra ikiye ayırın. Bir kısmına 2 yemek kaşığı haşhaş ekleyip karıştırın.
  6. Daha sonra kullanacağımız bardakların içine sade olan muhallebimizi paylaştırın.
  7. Kalıplaşması için bir yarım saat bekletin.
  8. Daha sonra haşhaşlı olan muhallebiyi küçük gözde hafif ısıtarak bardaklara paylaştırın.
  9. Soğuması için bekletin.
  10. Öte yandan portakallı sosumuzu hazırlamak için sıkılmış bir su bardağı portakal suyuna bir su bardağı su ilave edin.
  11. Tencereye alın.
  12. İçine bir yemek kaşığı nişasta ,2 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek iyice karıştırın. Bunu kaynamaya geçtikten sonra bir iki dakika kaynatıp ocaktan alın.
  13. Soğuyan muhallebinin üzerine paylaştırın.
  14. Tekrardan 2-3 saat dolapta bekletin. Servise hazır!



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —