Tarih: 06.09.2025 13:06

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Etli Güveç İçin Malzemeler

Etli Güveç Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavaya kuşbaşı doğradığınız etleri alarak, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve üzerine sıvı yağı ekleyerek kavurun.
  2. Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavurun.
  3. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayın, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edin.
  4. Baharatları da ekledikten sonra, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve 3-5 dk kadar pişirin.
  5. İyice karıştırdıktan sonra, küçük güveç kaplarına yerleştirin.
  6. Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökün.
  7. Güveçlerin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derece fırında, yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
  8. Kenarından pişip pişmediğini kontrol ederek, süreyi duruma göre uzatabilirsiniz.

Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler

Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.
  2. Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.
  3. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
  4. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  5. Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.
  6. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
  7. Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.
  8. Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  9. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Kıbrıs Tatlısı İçin Malzemeler

Kreması İçin;

Şerbeti İçin;

Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Kıbrıs tatlısının şerbeti için suyu ve toz şekeri bir tencereye alalım. Karıştırıp şerbeti kaynamaya bırakalım.
  2. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şerbete vanilyayı ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  3. Tatlımızın keki için yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak mikserle çırpalım.
  4. Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpmaya devam edelim.
  5. Sıvı yağ, galeta unu, Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.
  6. Tabanını yağladığımız kare borcama veya bu boyutlardaki herhangi uygun bir fırın tepsisine kek hamurunu boşaltalım. Hamuru borcamın her yerine eşit şekilde yayalım.
  7. Önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım.
  8. Tatlının kreması için uygun bir tencereye süt, nişasta, toz şeker ve vanilyayı alalım. Muhallebi koyulaşıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  9. Göz göz olduktan sonra kremayı ocaktan alarak ayrı bir kaba aktaralım. Üzerine toz krem şanti ilave ettikten sonra mikserle çırpalım.
  10. Fırından aldığımız kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
  11. Şerbetli kek tamamen soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı üzerine boşaltalım.
  12. Bir spatula yardımıyla kekin üzerini kremayla kaplayalım.
  13. Son olarak üzerine bolca Hindistan cevizi serptiğim tatlımızı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  14. Yeterince dinlendikten sonra Kıbrıs tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —