Tarih: 10.02.2026 22:43

Cıngı’dan Dijital Dünyaya net mesaj: Güç artık veriyi elinde tutanda

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "Klasik Sömürgecilikten Veri Sömürgeciliğine: Dijital Çağda Hegemonya" başlıklı panelin ardından değerlendirmelerde bulundu. Cıngı, dijital çağda güçlü ve söz sahibi olmanın yolunun veriyi üreten, koruyan ve yöneten bir yaklaşımı benimsemekten geçtiğini vurguladı.

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından organize edilen panelde, dijitalleşmenin küresel güç dengeleri üzerindeki etkileri, veri güvenliği, yapay zekâ politikaları ve dijital egemenlik kavramlarının ele alındığını belirten Cıngı, konuların çok boyutlu şekilde değerlendirildiğini ifade etti.

Panelin moderatörlüğünü AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal'ın üstlendiğini aktaran Cıngı, TBMM Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu Başkanı Fatih Dönmez ile akademisyenler Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Doç. Dr. Mehmet Bedii Kaya'nın sunumlarıyla verinin yeni çağda stratejik bir güç unsuru haline gelmesi, teknolojik bağımsızlık hedefleri ve dijital alandaki uluslararası rekabetin kapsamlı şekilde masaya yatırıldığını kaydetti.

Açıklamasında, klasik sömürgecilik anlayışının yerini veri temelli hegemonya tartışmalarının aldığına dikkat çeken Cıngı, millî teknoloji hamlesi, yerli ve güvenli dijital altyapıların önemi ile insan odaklı yapay zekâ politikalarının öneminin bir kez daha ortaya konulduğunu belirtti.

Cıngı, panelin düzenlenmesinde emeği geçen AK Parti Bilgi ve İletşim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri'ye ve katkı sunan tüm isimlere teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —