Tarih: 10.02.2026 18:30

Elitaş duyurdu: İldem'e 600 yataklı hastanede inşa çalışmaları başlıyor!

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Genel Başkanı Vekili Mustafa Elitaş, İldem Bölgesine yapılması planlanan 600 yataklı hastane projesine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Hastane projesinin önemine dikkat çekti. 

''Yeni bir şifa kapısı''

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri'nin doğu bölgesine yapılması planlanan 600 yataklı Mimar Sinan Devlet Hastanesi için proje sürecinin resmen başladığını duyurdu. Elitaş, hastanenin Kayseri için ''yeni bir şifa kapısı'' olacağını vurguladı.

Adı ilk kez net olarak ifade edildi

Elitaş, yaptığı açıklamada projeye ilişkin sürecin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatıldığını belirterek, ''Kayserimizin doğu tarafına yapılacak 600 yataklı Mimar Sinan Devlet Hastanesi, Kayserimizin yeni şifa kapısı olarak şehrimize hayırlı, uğurlu olsun'' dedi.

Sağlığın toplum için en büyük değer olduğuna dikkat çeken Elitaş, Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'a atfedilen ''Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi'' sözünü hatırlatarak, insanı merkeze alan bir anlayışla hareket edildiğini ifade etti. Projenin ihalesi için geri sayım başladı! 

Projenin ihalesi için geri sayım başladı! 

Elitaş, hastane projesine ilişkin sürecin Sağlık Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, ''İnsanı merkeze alan, sağlığı en büyük güç kabul eden bu anlayışla; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, Sağlık Bakanlığımız tarafından hastane projesi için Bismillah denildi. Önümüzdeki günlerde proje ihalesinin gerçekleştirilmesiyle birlikte hastanemizin yapım süreci başlayacaktır'' ifadelerini kullandı.

Emeği geçenlere teşekkür etti

Açıklamasının sonunda projeye katkı sunanlara teşekkür eden Elitaş, "Bu büyük sağlık yatırımını, Kayserimizin yeni bir şifa kapısı olarak şehrimize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Sayın Kemal Memişoğlu'na, bakanlık bürokratlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —