Tarih: 05.03.2026 16:36

Erciyes’te kar kalınlığı yeniden yükseliyor! Meteoroloji tarih verdi

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri'nin kış turizmi denince ilk akla gelen noktası olan Erciyes Kayak Merkezi, sezonun sonuna yaklaşılmasına rağmen yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Sezon ortası itibarıyla 3 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan Erciyes, konumu ve pist özellikleriyle dikkat çekiyor.

Son ölçümlerde dikkat çeken rakam

Sezon boyunca yer yer 3 metreye yaklaşan kar kalınlığı ölçülen Erciyes'te son veriler açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümlere göre bölgede 194 santimetre kar kalınlığı kaydedildi.

Uzmanlar, önümüzdeki günlerde beklenen yeni yağışlarla birlikte kar kalınlığının daha da artabileceğini belirtiyor.

Meteoroloji uyardı: Kar yeniden geliyor

Meteoroloji'nin son hava tahmin raporlarına göre Erciyes'te Cuma ve Cumartesi günleri kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığının ise -9 ile -1 derece arasında değişeceği tahmin ediliyor.

Türkiye'de kar kalınlığı lideri

Türkiye'de kar kalınlığı bakımından ilk sırayı 275 santimetre ile Palandöken Kayak Merkezi alıyor. Onu 270 santimetre ile Ergan Kayak Merkezi takip ediyor.

Son ölçümlere göre bazı kayak merkezlerinde kar kalınlıkları şöyle:

Erciyes Kayak Merkezi: 194 cm

Palandöken Kayak Merkezi: 275 cm

Ergan Kayak Merkezi: 270 cm

Kartalkaya Kayak Merkezi: 200 cm

Uludağ Kayak Merkezi: 180 cm

Sarıkamış Kayak Merkezi: 170 cm

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi: 160 cm




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —