Tarih: 09.03.2025 14:49
İftara ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Kremalı Tavuk Çorbası İçin Malzemeler
- 2 bütün tavuk but (büyün tavuğu parçalatmıştım onu kullandım)
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 ADET havuç
- 1-2 defne yaprağı(evde yoktu eklemedim)
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 4-5 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için;
- Yaklaşık 1 litre tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı un
- Didiklenmiş tavuk
- 1 tutam tuz
- 100 ml krema
Kremalı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlarını ve tavuk suyu için gerekli olan malzemeleri derin bir tencereye yerleştirin.
- Üzerine suyu ilave edin, kaynatın ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
- Tavuk suyunu süzgeçten geçirin. Tavuğu didikleyin.
- Tereyağı ve sıvı yağını eritin. Unu ekleyip, hafif renk alana kadar kavurun.
- Topaklanmaması için çırpıcı ile sürekli karıştırarak ,tavuk suyunu azar azar ekleyin.
- Tuzunu ve didiklenmiş tavuğu ekleyin ve 5 dakika birlikte kaynatın. Ocaktan almadam önce kremasını ilave edin ve karıştırın. Sıcak servis edin.
- Üzeri için; 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, yarım tatlı kaşığı pulbiber kızdırıp üzerine gezdirin.
Fırında Kaşarlı Patlıcan İçin Malzemeler
- 2 adet topan patlıcan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı biber
- Karabiber
- 300 gram kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 silme yemek kaşığı salça
- 1 büyük domates (Domates sos da olur)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Üzeri için
Fırında Kaşarlı Patlıcan Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı alacalı şekilde soyarak uzun formda dörde ya da beşe bölün.
- Fırın kabına sıralayarak üzerine çizikler atın ve hazırlanan yağlı karışımı dağıtın.
- 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar patlıcanları pişirin.
- Diğer tarafta kıymalı harç için sıvı yağı tavaya alın.
- Üzerine kıymayı ekleyerek rengi dönünceye kadar kavurun.
- Ardından soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Salça, domates, tuz ve baharatları ekleyerek domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan patlıcanların üzerine kıymalı harcı dağıtarak üzerine rendelenen kaşarı ekleyin ve 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Borcam Pastası İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağından az fazla un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Borcam Pastası Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın .
- Ardından sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın .
- Un ,kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek sıvı kek karışımına ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
- Yağlanmış borcam tepsiye kek harcını döktükten sonra 170 derece fırında kontrollü pişirin.
- Kek pişerken kreması için tereyağı hariç diğer malzemeleri sos tenceresine alarak iyice karıştırıp ocağa alın .
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ekleyip karıştırarak ocaktan alın, pişen kekin sıcaklığının çıkması için 10 dakika beklettikten sonra üzerine kürdanla delikler açıp 1 su bardağı sütü eşit şekilde gezdirin .
- Pişen kremayı çırpma teliyle iyice karıştırdıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için 5-10 dakika bekletin .
- Soğumasını beklemeden sıcak sıcak kekin üzerine döküp hızlıca spatulayla dağıtın.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine bolca fındık kırığı serperek servis edebilirsiniz.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —