Tarih: 10.03.2025 12:11
İftara ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Pratik Yayla Çorbası İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şehriye
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Pratik Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çorbayı pişireceğimiz tencereye yoğurt, un, yumurtayı alıp pütürlük kalmayacak şekilde karıştıralım suyu ekleyip tekrar karıştıralım ve ocağa alalım kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Çorbanın kesilmemesi için karıştırmak şart.
- Kaynayan çorbayı kenara alalım küçük bir tavada yağları eritip şehriyeleri ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine naneyi ekleyip karıştıralım ve hemen çobanın üzerine dökelim dikkatli olun buhar elinizi yakmasın.
- Sonra çorbayı tekrar ocağa alıp karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 – 15 dakika karıştırarak pişirelim.
- Son olarak tuzu ekleyip, ocaktan alalım ister sıcak ister ılık tüketebilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.
Soslu Tavuk İçin Malzemeler
- 1 kg kanat
- 4 adet patates
- Çeri domates
- Biber
Kanat sosu için;
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Az sıvı yağ
Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kanatları yıkayın.
- Ardından sosu hazırlayıp güzelce karıştırıp üzerini kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Patatesleri küp küp doğrayıp tepsinin kenarlarına kanatları ortasına da patates ve domatesleri üzerine biberleri yerleştirin.
- Hiç su koymadan fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Yoğurtlu Şehriye Salatası İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şehriye
- 2 adet havuç
- Yarım su bardağı mısır
- 3-4 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yoğurtlu Şehriye Salatası Nasıl Yapılır?
- BiR tencerede yeteri kadar su kaynatalım ve şehriyeleri ilave edip pişirelim.
- Haşladığımız şehriyeleri süzekte süzelim.
- Bir tavaya sıvı yağı kızdırıp rendelediğimiz havucu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Bir kaba yoğurt ve mayonezi ekleyip karıştıralım.
- Soğuyan şehriyeleri ve havuçu yoğurt karışımına ilave edelim.
- Kalan malzemeleride ilave ettikten sonra karıştıralım. Afiyet olsun.
Tahinli Muhallebi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı tahin
- 1 paket vanilya
Tahinli Muhallebi Nasıl Yapılır?
- Süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri uygun bir tencereye alın.
- Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Altını kapatıp vanilya, tereyağı ve tahini ekleyip çırpıcı yardımıyla çırpın.
- Islatılmış kaselere paylaştırın.
- Soğuduktan sonra üzerini kapatıp en az 2 saat dinlenecek şekilde dolapta dinlendirin.
- Bir gece öncesinde yaparsanız daha güzel sonuç alırsınız.
- Servis tabağına ters çevirin servis yapın.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —