Tarih: 14.03.2025 12:26

İftara ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Terbiyeli Nohutlu Mantı Çorbası İçin Malzemeler

Terbiyesi için;

Sosu için;

Terbiyeli Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mantı ve nohutu uygun bir tencere koyun.
  2. Üzerine 7 su bardağı sıcak suyu ilave edip ocağa alın mantılar pişene kadar pişirin .
  3. Diğer taraftan uygun bir kaseye sos malzemesini alıp karıştırın.
  4. Kaynamakta olan çorbanın suyundan biraz sosa ilave edip karıştırıp çorbanın üzerine karıştırarak ilave edin.
  5. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edin bir iki taşım kaynatın ocaktan alın.
  6. Uygun bir tavaya tereyağını alın eritin, üzerine naneyi ilave edip ocaktan alın, çorbanın üzerine dökün çorbanız hazır afiyet olsun.

Bulgurlu Ispanak Yemeği İçin Malzemeler

Üzeri için;

Bulgurlu Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları iyice bol su ile yıkayalım ve sularını süzelim ıspanakları doğrayıp bir kenara alalım.
  2. Tavaya sıvı yağ alalım ve yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda kavuralım.
  3. Üzerine doğradığımız kapya biberi ve rendelenmiş sarımsağı ilave ederek bir kaç dakika kavuralım.
  4. Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edelim,yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgurumuzu ilave edip karıştıralım ve 1 su bardağı sıcak suyumuzu ilave ederek karıştıralım .
  5. Tuz ve baharatlarımızı ilave edelim son olarak doğranmış ıspanaklarımızı ekleyelim ,ıspanaklar tavamıza fazla gelebilir fakat ıspanaklar piştikçe yumuşayıp sönecektir tavamızın kapağını kapatarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. Pişen yemeğimizi servis tabağına alalım soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurtu gezdirelim.

Mantar Sote İçin Malzemeler

Üzeri için:

Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mantar severler için çok lezzetli bir tarif. Kahvaltıya ve yemeklerin yanına çok nefis oluyor.
  2. Soğanı ortadan ikiye kesip boyuna yarım ay ince ince doğrayalım.
  3. Biberleri önce boyuna ikiye kesip ince ince yarım ay doğrayalım.
  4. Mantarları tüm şekilde bırakalım.
  5. Tavaya mantarı koyup suyunu çekene dek pişirelim. Yağları ilave edip rengi kızarana dek kavuralım.
  6. Soğanı ve biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
  7. Tuzu ve biberi ilave edip karıştıralım.
  8. Tuz ve baharatı kendi damak tadına göre ayarlayabilirsiniz.
  9. Servis tabağına koyup üzerine kaşar peyniri rendeleyelim. Afiyet olsun.

Yalancı Profiterol İçin Malzemeler

Ganajı için;

Süslemek için;

Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çeyrek bardak süt ile nişastayı açın.
  2. Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alın. İyice karıştırın.
  3. İçine süt ile açılmış nişastayıda ekleyip iyice karıştırın.
  4. Orta ateşte ocağa koyun.
  5. Tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  6. Ocağı kapatıp içine vanilya ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  7. Kabuklanmaması için ara sıra karıştırın.
  8. Muhallebinin içine kremayı ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
  9. Kedidili bisküvileri 4'e bölün.
  10. Muhallebinin içine katıp karıştırın. Borcama dökün.
  11. Ganaj için kremayı küçük bir tencereye koyarak ocağa alın.
  12. Kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kapatın.
  13. İçine parçaladığımız çikolataları ekleyip hızlıca karıştırın.
  14. Üzerini antep fıstığı taneleri ve antep fıstığı tozu ile süsleyin.Afiyet olsun



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —