"2026 manipülasyon yılı" diyen Memiş, piyasada yaşanan ani düşüş ve yükselişlerin tesadüf olmadığını savundu. Ona göre altın fiyatlarında bilinçli bir oynaklık var ve yatırımcı psikolojisi özellikle test ediliyor.
ABD–İran arasında gelen haber akışı sonrası ons altın 4.850 dolara kadar gerilemiş, gram altın 7.260 liraya kadar düşmüştü. Ancak tablo kısa sürede tersine döndü. Ons altın 5.135 dolara, gram altın ise 7.475 liraya yükseldi.
Bu sert hareketler yatırımcıyı ikiye böldü: Satmalı mı, beklemeli mi?
Memiş'e göre kısa vadede yön tahmini yapmak zor. Çünkü piyasa dalga dalga hareket edecek. "Bir hafta düşer, bir hafta yükselir. Bu istikrarsızlık sürecek" diyerek yatırımcıları uyardı.
En çok konuşulan bölüm ise hedef fiyat oldu.
İslam Memiş, ons altında 6 bin dolar seviyesini işaret ederken gram altın için çok daha iddialı konuştu:
"10 bin lira seviyeleri hayal değil."
Bu seviyelerin özellikle yılın ilk yarısına kadar gündeme gelebileceğini belirten Memiş, kaldıraçlı ve kısa vadeli işlemlerin ciddi risk taşıdığını söyledi.
Memiş'e göre altındaki esas hikâye kısa vadeli sert hareketler değil, uzun vadeli yükseliş trendi. Jeopolitik gelişmeler, ABD politikası ve Çin piyasalarının etkisiyle dalgalanma sürebilir. Ancak uzun vadeye odaklanan yatırımcı için tablo farklı.
Not: Bu haberde yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler yatırım tavsiyesi değildir. Finansal kararlarınızı kendi risk profiliniz ve araştırmalarınız doğrultusunda almanız önerilir.