Tarih: 16.01.2025 15:39

Kayseri Havalimanı Yeni Terminalinin açılışını Erdoğan yapacak!

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası ve apronun 2 Şubat 2024 tarihinde yolcuların kullanımına sunulduğunu anımsatarak, bu sayede yıllık 2,5 milyon olan yolcu kapasitesinin 6 milyona çıkarıldığını kaydetti. 

Bakan Uraloğlu, 22 bin metrekare olan terminal binası alanını 51 bin metrekareye, 43 bin metrekare olan apron alanını 132 bin 500 metrekareye, 9 olan uçak park alanını ise 18'e çıkardıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Yeni terminal binamızla birlikte hem iç hatlar hem de dış hatlar yolcularına daha geniş ve konforlu alanlar sunuyoruz. Proje kapsamında Kayseri Havalimanı'na 605 metrekarelik CIP binası inşa ettik. İç hatlar giden yolcu salonunu 4 bin 470 metrekareye, dış hatlar giden yolcu salonunu ise 3 bin 175 metrekareye çıkardık. Havalimanında iç hatlar gelen yolcu salonu bin 495 metrekare, dış hatlar gelen yolcu salonu bin 975 metrekare, karşılayıcılar holü ise bin 380 metrekare alana ulaştı." 

Yolcu kapasitesindeki artışın şehrin turizm ve ekonomisine de katkı sağlayacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Tarih, kültür ve gastronomiyi buluşturan Kayseri aynı zamanda da bir ticaret kenti. Kayseri Havalimanı'nın yolcu kapasitesinin yükselmesiyle birlikte şehre gelen turist ve iş insanı sayısının artması, Kayseri'nin ulusal ve uluslararası ticaret ağındaki rolünü güçlendirecek ve şehrin ekonomik kalkınmasını hızlandıracaktır." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın resmi açılışını 17 Ocak Cuma günü gerçekleştireceğini sözlerine ekledi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —