Menü Kayseri Haber
Tarih: 20.03.2026 15:15
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’ten bayramda yürek ısıtan ziyaret

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’ten bayramda yürek ısıtan ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri'de bayramın en anlamlı ziyaretlerinden biri gerçekleşti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 2016 yılında Ankara'da meydana gelen saldırıda şehit olan Ayşegül Pürnek'in ailesini ziyaret etti.

Vali Çiçek'in bu ziyareti, bayramın sadece bir kutlama değil, aynı zamanda vefa ve hatırlama günü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

O anlar duygulandırdı…

Şehit ailesiyle yakından ilgilenen Vali Çiçek, hem bayramlarını tebrik etti hem de devletin her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.

2016 yılında Ankara'da askeri servis aracının geçişi sırasında gerçekleşen saldırıda şehit olan Ayşegül Pürnek'in hatırası, yapılan bu ziyaretle bir kez daha yaşatıldı.

 

Ayşegül Pürnek kimdir?

1984 Kayseri doğumlu olan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak görev yapan Pürnek, 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında şehit oldu.

Kayseri'nin ilk kadın şehidi olan Ayşegül Pürnek, aynı zamanda şehrin 292'nci şehidi olarak kayıtlara geçti. Pürnek'in ismi, Melikgazi'de bulunan Şehit Ayşegül Pürnek Anaokulu başta olmak üzere çeşitli eğitim kurumları ve kütüphanelerde yaşatılıyor. Şehit Pürnek, Kayseri Garnizonu Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —