Kayseri'de yatırımcıları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, uzun süredir üzerinde çalışılan ve 2024 yılından bu yana takip ettiği düzenlemeyle ilgili son durumu paylaştı.

Çopuroğlu, serbest bölgelerde üretim yapan yatırımcılar için kritik bir adımın eşiğine gelindiğini belirterek, "Hayırlı olsun diyebilmek için çok az kaldı" ifadelerini kullandı.
Yapılması planlanan düzenleme kapsamında, üretimden elde edilen kazançların yurt dışına, serbest bölge içine ve diğer serbest bölgelere yapılan satışlarda gelir ve kurumlar vergisinden istisna edilmesi hedefleniyor.

Bu adımın yalnızca bir vergi düzenlemesi olmadığını vurgulayan Çopuroğlu, bunun aynı zamanda üretimi teşvik eden, ihracatı artıran ve Türkiye'nin rekabet gücünü yükselten stratejik bir hamle olduğunu ifade etti.
Sahadan gelen talepleri birebir dinlediklerini belirten Çopuroğlu, yatırımcıların beklentilerini Ankara'ya taşıdıklarını ve süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

Hatırlanacağı üzere Çopuroğlu, 2024 yılında Kayseri Serbest Bölgesi'nde yatırımcılarla bir araya gelmiş, talepleri not alarak konuyu gündeme taşımış ve Ankara'da çeşitli temaslarda bulunmuştu. Gelinen noktada düzenlemede sona yaklaşılması, iş dünyasında heyecan oluşturdu.