Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Silivri'den gönderdiği mektup kamuoyuyla paylaşıldı.
Açıklamada konuşan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Solak Özer, meydanda toplanan partililere ve vatandaşlara hitap ederek İmamoğlu'nun kaleme aldığı mektubu okudu. Mektubun "Değerli yol arkadaşlarım" sözleriyle başlaması dikkat çekerken, son bir yılda yaşanan sürece ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yer aldı.

İmamoğlu mektubunda, haklarında yürütülen sürecin bir yılı geride bıraktığını belirterek yaşananların siyasi bir operasyon olduğunu savundu. İftiralar ve soruşturmalarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden İmamoğlu, buna rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Mektupta ayrıca CHP'li belediyelerin çalışmalarının hedef alındığı yönünde değerlendirmeler yer alırken, birlik ve dayanışma mesajları öne çıktı. Ramazan ayına da değinen İmamoğlu, ailelerinden uzak geçirilen günlerin zor olduğunu ancak bunun mücadelelerini zayıflatmayacağını dile getirdi.

Mesajının sonunda ise dikkat çeken ifadeler kullanan İmamoğlu, "Her şey çok güzel olacak" sözleriyle destekçilerine moral verdi.
Basın açıklamasının ardından meydandaki kalabalık bir süre "Başkan Ekrem" sloganları attı. Program, sloganların ardından kalabalığın dağılmasıyla sona erdi.