3 BİN 325 KİŞİYE YAPTIRIM UYGULANDI
Kayseri Valiliği tarafından başlatılan Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim projesi kapsamında 3 bin 325 kişiye yaptırım uygulandığı açıklandı.
Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Kayseri Valiliği himayesinde İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ve 8 komu kurumunun desteğiyle Ağustos 2015 tarihinde uygulamaya konulan Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim Projesi paydaş kurumlarımızın da verdiği destek ve çalışmalar ile uygulama başarılı sonuçlar vermektedir" ifadesinde bulunuldu.
Açıklamada,. proje hakkında yapılan çalışmalarla ilgili olarak şu bilgiler verildi:
?Sokaklarında Duyguların İstismar Edilmediği Huzurlu Bir Kent? vurgusunun öne çıkarıldığı projede, ilimiz genelinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kavşaklarda ve umuma açık yerlerde her yaş grubundan yerli ve yabancı uyruklu dilencilik ve soka satıcılığı yapan ve bunu meslek haline getiren kişilerle mücadele ederek, yardıma ihtiyacı olanların tespiti ile kamu kurum ve kuruluşlar üzerinden gerekli yardımın sağlanması, din ve duygu sömürüsü yapanların ayrımının yapılarak gerekli adli ve idari yaptırımların uygulanması amaçlanmıştır.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan afişler ilimizin değişik 15 ayrı noktasında 15 gün süreli 2 kez billboardlarda gösterilmiş, özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde 2242 vatandaşımıza yüz yüze bilgilendirmelerde bulunmuş ve 2333 adet broşür dağıtılmıştır.
Ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Talas İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hacılar İlçe Emniyet Müdürlüğü, İncesu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarda toplam 66 aileye adli işlem uygulanmış, bin 816 kişiye idari yaptırım tutanağı düzenlenmiş, yabancı uyruklu bir kişiye idari yaptırım tutanağı düzenlenmiş, 18 yaş altı 92 çocuk yurda teslim edilmiş, 18 yaş altı 39 çocuk ailelerine teslim edilmiş, yabancı uyruklu 18 yaş altı 81 çocuk ilgili kuruma teslim edilmiş, 18 yaş altı 61 yabancı uyruklu çocuk ailelerine teslim edilmiş, yabancı uyruklu 89 kişi Osmaniye Düziçi´nde bulunan barınma merkezine gönderilmiş ve bin 80 kişi mahalden uzaklaştırılarak men edilmiştir. Toplamda bu zamana kadar 3 bin 325 kişiye yaptırım uygulanmıştır.
Dilenciliği meslek edinenler, dilenmek istemediği halde çok yoksul ve çaresiz olduğu için dilenmek zorunda kalanlar ile dilenmek istemediği halde dilenmeye zorlanan bireylerin ayrımının yapılarak geliştirilecek hukuksal ve sosyal içerikli çalışmalar ile sokakların da duygularının istismar edilmediği huzurlu bir kent modeli oluşturulması amaçlanmaktadır. Yapılan çalışmalardan elde edilen faydanın üst düzeyde olması, dilencilik konusunda güncelliğini koruması ve yeni mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla projenin etkinliği ve devamlılığı sağlanacaktır."