10 YILDIR BEKLİYOR

10 YILDIR BÖBREK NAKİL SIRASI BEKLİYOR - BÖBREK HASTASI MİKAİL DEMİR: - SAĞLIĞIMA KAVUŞTUKTAN SONRA ÇALIŞMAK İSTİYORUM” - ANNE AYŞE DEMİR: - YAVRUM HER DİYALİZE GİRDİĞİNDE BENDE ERİYORUM”

Anahtar Kelimeler: 0
10 YILDIR BEKLİYOR
Güncel 17.05.2012 10:39:00

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

- Kayseri'de, 14 YILDIR HEMODİYALİZE GİREN 32 YAŞINDAKİ BÖBREK HASTASI MİKAİL DEMİR, KENDİSİNE UYGUN BÖBREĞİ ANNESİNDEN BULUNMASINA RAĞMEN 10 YILDIR BÖBREK NAKİL SIRASI BEKLİYOR. GÖZ YAŞLARINI TUTAMAYAN ANNE AYŞE DEMİR, BİR ÇOCUĞUMU BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN KAYBETTİM, BUNU DA KAYBETMEK İSTEMİYORUM” DEDİ.
Kocasinan ilçesi Ahi Evran Mahallesi'nde ikamet eden 32 yaşındaki böbrek hastası Mikail Demir, 14 yıldır hemodiyalize bağlı olarak yaşıyor. Demir kendisine uygun böbreği annesinden bulmasına rağmen 10 yıldır nakil için sıra bekliyor. Demir yeşil kartlı olduğu için kendisine nakil sırasının gelmediğini söyledi. Demir, 14 yıldır hemodiyalize bağlanıyorum ve 2002 yılından bu yana da böbrek nakli olmak için sıra bekliyorum. 10 yıldır böbrek vericimiz olduğu halde sıra beklemekteyiz. Biz nereye başvuru yaptıysak yeşil kartlı olmamız bir fayda sağlamadı. Bizden sigortalı olmamız istiyorlar. Sigortamız olmadığı için de 10 yıldır böbrek bulduğumuz halde nakil olamıyorum. Ben devletten maddi destek yapılmasını ve bir an önce naklimin gerçekleşmesini istiyorum” diye konuştu.
Hiçbir işte çalışamadığını belirten Demir, Haftanın 3 günü hemodiyalize bağlandığım için o günüm gidiyor. Sağlığıma kavuştuktan sonra çalışmak istiyorum. 14 yıldır bu hastalığı çekiyorum. Kardeşimi de bu hastalıktan kaybettik. Diyalize bir defa girdi ondan sonra vefat etti” dedi.
Baba İsmail Demir ise, Ben oğlumun bir an önce nakil olup sağlığına kavuşmasını istiyorum. Bunun bir büyüğünü kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum. 2002 yılından beri sıra beklemekteyiz. Oğlum 14 yıldır hemodiyalize giriyor. Oğlumun sağlığına kavuşup işine başlamasını istiyorum. Ben de bir an önce sigortalı bir işte çalışmak istiyorum. Geçimimizi inşaatlarda, bağda, bahçede çalışarak sağlıyorum” diye konuştu.
Göz yaşları döken anne Ayşe Demir de, Ben bir yavrumu kaybettim. Oğluma böbreğimi vereceğim. Artık yavrumun kurtulmasını istiyorum. Yavruma dayanamıyorum, o her diyalize girdiğinde bende eriyorum.Yeter ki yavrum kurtulsun. Ben yavruma böbreğimi vereceğim. Bir çocuğumu böbrek yetmezliğinden kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum. Sigorta olmadığım için 14 yıldır bu sıkıntıyı çekiyoruz” ifadelerinde bulundu.

…………

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.

Çevre Bakanlığı’ndan 500 yeni personel alımı! Peki başvuru şartları neler?

Çevre Bakanlığı 500 kişilik personel alıyor, başvuru detayları şaşırtıyor! Detaylar Kayseri Haber'de...