1.Ulusal Bilişim Günleri, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Dr. Osman Coşkun´un katılımlarıyla Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nde (NNYÜ) yapıldı.
Türkiye Bilişim Derneği´nin (TBD) katkılarıyla NNYÜ´nün ev sahipliğinde Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi´nde düzenlenen 1.Ulusal Bilişim Günleri´ne Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Dr. Osman Coşkun, TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, TBD İstanbul Şube Başkanı Deniz Tiryakioğlu, Dekanlar, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan 1.Ulusal Bilişim Günleri´nin açılış konuşmasını NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney yaptı. Konuşmasında Üniversiteleri hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, ?Üniversiteler kültürde, medeniyette, bilimde, araştırmada, teknolojide ve yenilikte öncü rol oynamalı ve lokomotif görevi üstlenmelidir. Bizim hedefimiz modern eğitim metotlarını uygulayarak çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, araştırmacı, girişimci, paylaşımcı, sosyal ve kültürel yönü güçlü bireyler yetiştirmektir? dedi. Bu etkinliğin Kayseri´de ilk defa düzenlenen bir etkinlik olduğunu hatırlatan Rektör Güney, Ulusal Bilişim Günlerinin Üniversitemizde düzenlenmesinde katkıda bulunan Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Dr. Osman Coşkun ve Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe´ye teşekkür ederek, ?Ulusal Bilişim Günlerinde, bilişim, yapay zeka, siber güvenlik gibi konularda konunun uzmanları tarafından bilgiler paylaşıldı. Dünyada bu konuya doğru yoğun bir eğilim var. Gerek Erciyes Üniversitesi´nde gerekse bizim buradaki çalışma gurubumuz bu konuda etkin çalışmalar yapmaktadır? diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Dr. Osman Coşkun ise Kurul hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 24 Haziran´dan sonra Ülkemizin yeni bir yönetim sitemine geçtiğini hatırlatan Dr. Osman Coşkun konuşmasında ?Başkanlık sisteminde Başkan, Kurullar vasıtasıyla yönetim yapabiliyor. Kurullar politikayı oluşturuyor, Bakanlık ve kurumlarda bunun icracısı olarak görev alıyor. Bilim, teknolojik ve yenilik olan tüm konular bizimde içinde bulunduğumuz Kurulla ilgilidir. Kurulun Başkanı, Cumhurbaşkanımızdır. Kurul Üyeleri haftada bir defa kendi arasında, ayda bir defa da Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanıyor.? dedi. Tecrübe ve önerilerini de Üniversite öğrencileriyle paylaşan Dr. Coşkun, ilk Üniversite programını burada yaptıklarını belirterek, ?Yakın bir gelecekte bilgiyi elinde tutan elit bir kesim bütün insanlığı yönetecek. Bilgi de, silah da, para da iyi insanlarda olursa faydalıdır. Kötü insanlarda olursa zararlıdır. Bu coğrafyanın insanı yani bizler geçmişten günümüze bütün ecdadımıza baktığınız zaman paramız olduysa da insanlık için gücümüz olduysa da insanlık için bilgimiz olduysa da insanlık için kullanmışız. O nedenle gelecek neslimizin iyi huzurlu ve güzel olması için bilgi bizim elimizde olmalı, güç bizim elimizde olmalı. Bunu yapabilecek dinamik genç nüfusa sahibiz? ifadelerine yer verdi.
TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe ise yaptığı konuşmada hedef koymanın önemli olduğunu ancak bu hedefe ulaşmak için sizlerin hangi hızla gittiğinin çok daha önemli olduğunu söyledi. TBD´nin bilişim toplumuna giden yolu hızlandırmak için kurulan bir dernek olduğunu kaydeden Aktepe, derneğin Kayseri´de şubesinin bulunmadığını belirterek, ?Şubelerimizin başlangıç noktaları üniversitelerdir. Bu Üniversitenin girişimleriyle burada bir şube açmak bizi onurlandırır? dedi.
Açılış konuşmalarından sonra Dr. Cenk Tezcan, Geleceğin Meslekleri ve Gelecek Tasarımı konusunda bir sunum gerçekleştirirken, NNYÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeki Oralhan´ın moderatörlüğünde yapılan oturumlarda ise ASELSAN Kripto ve Bilgi Güvenliği Programı Direktörü Ali Işıklı ve Devlop SOFT CEO´su Seyfettin Deveci, Verinizin Değeri Güvenliği Kadardır: Siber Güvenlik ve Sanallaştırma konusunda bilgiler verdi. Yakın Dönem Teknolojiler ve Girişimcilik konulu oturumda ise Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ziya Karakaya Yapay Zeka, Defterhane Blokzinciri CEO´su Cemil Şinasi Türün Blockchain, TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Nevruz ve Melek Yatırımcı Hüseyin Karayağız ise Girişimcilik konusunda bilgi paylaşımında bulundu.
Üniversite öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda teknoloji ve bilişim alanında faaliyet gösteren firma temsilcisi ile girişimcinin takip ettiği Ulusal Bilişim Günleri, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney tarafından konuşmacılara plaket takdimi ve öğrencilerle fotoğraf çekimiyle sona erdi.