230 bin fidan, toprakla buluşacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Sonbahar Dönemi Ağaçlandırma Çalışmaları kapsamında güz dönemi şehir içi ve kırsalda dikimlere başladı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: kayseri fidan kayseri haber toprak
230 bin fidan, toprakla buluşacak
Güncel 25.09.2024 10:41:00

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince gerek kent merkezi gerekse kırsal ilçelerde 2024 Yılı Sonbahar Dönemi Ağaçlandırma Çalışmalarına başlandı. Tomarza ilçesi Toklar köyünde vatandaşların ve Çevre Dostları Derneği’nin katılımıyla 2 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Her yıl özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde ağaç dikimini arttıran Büyükşehir Belediyesi tarafından, 11 Kasım 2024 Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Erciyes Koç Dağı bölgesi 150 dekarlık alanda 200 bin adet fidan dikilerek şehrin oksijen ihtiyacının karşılanması, kirli havanın temizlenmesi, doğal ve biyolojik yaşamın çeşitlendirilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, Ankara yolu şehir girişi Ambar bölgesi yol kenarı Yeşil Kuşak çalışmasına da başlayan ekipler, 1000 adet yapraklı fidan ve bin 500 adet ibreli fidan dikimini sürdürüyor.

Dünyada yeşil hat olarak örnek gösterilen Raylı Sistem Tramvay hattına takviye fidan dikimi planlayan Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekipleri, refüj ve bulvarlarda da ağaçlandırma çalışmalarına devam edecek.

Yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların egzoz emisyonundan en az derecede etkilenmelerini sağlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Sarımsaklı, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi yamaçlarına, Hıdırellez Tepesi’nde ve ilçelerde belirlenen bölgelere ağaçlandırma faaliyetleri de planladı.

Bu doğrultuda, Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekiplerince, 2024 sonbaharında toplamda 230 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.