Tarih: 31.07.2013 09:58

3 İLÇEDE TOPLAM 197 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Alınan bilgilere göre, Yahyalı ilçesine bağlı Balcıçakırı Köyünde İnderesi mevkisinde G.A. isimli şahsın evinin önünde bulunan bahçesinde yapılan aramada 8 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Konu ile ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince rapor tanzim edildi. Yine Balcıçakırı köyü İnderesi mevkisinde M.S`ye ait hayvan barınağının önündeki bahçede yapılan aramada, 36 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince rapor tanzim edildi.

 Felahiye ilçesine bağlı Darılı köyü Bağlar mevkisinde bulunan dere yatağında yapılan aramada G.A. isimli şahsa ait olduğu tespit edilen 58 kök kenevir bitkisi bulundu. Felahiye Cumhuriyet Savcısının talimatı ile 2 kök kenevir bitkisi numune alınarak, diğer kenevir bitkileri yakılmak sureti ile olay yerinde imha edildi.

 Bu arada Develi ilçesine bağlı Milidere Köyünde H.H.C isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada şahsın evinin bahçesinin çeşitli yerlerinde 95 kök kenevir bitkisi, evin garajında ve çatı arasında saklanmış 600 gram esrar maddesi ile evin çatı arasında esrar yapımında kullanıldığı değerlendirilen plastik şişe ele geçirildi. Develi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile 3 kök kenevir bitkisi numune alınarak diğer kenevir bitkileri yakılmak sureti ile olay yerinde imha edildi.

 Yahyalı, Felahiye ve Develi ilçelerinde elde edilen kenevir bitkileri ile ilgili şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —