Tarih: 23.01.2018 16:36

56 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ, 3 POLİSİN ŞEHİT OLDUĞU

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep´te 2016 yılında DEAŞ terör örgütü tarafından bir kına gecesine düzenlenen canlı bomba saldırısında 56 kişinin ölümü, daha sonra düzenlenen operasyonda yine canlı bomba eylemi ile 3 özel harekat polisinin şehit olmasının ardından açılan ve güvenlik gerekçesiyle Kayseri´de görülen dava 15 Mayıs´a ertelendi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde sanıkların yoğunluğu ve güvenlik önlemleri nedeniyle 250 kişilik Şehit C. Savcısı Murat Uzun Konferans Salonu´nda görülen davada tutuklu sanıklar Suriyeli Abdurrahman A., Enes K., Ahmet K., Hacı P., Hasan U., Yunus S. ve Mehmet K. jandarma eşliğinde duruşma salonunda, Gaziantep L Tipi Cezaevi´nde tutuklu sanıklar Ali Ç., Mehmet Ç. ve Fadile C. İle Adana T Tipi Cezaevi´nde tutuklu sanık Mehmet Ş.E. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi. Birleşen dosya kapsamında sanık olan suça sürüklenen çocuk H.N.Ç. ise Gaziantep Adliyesi´nden SEGBİS ile hazır bulundu. Duruşmaya, patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan mağdurların yakınları da müşteki olarak katıldı.

Müştekilerin ifadesi ve suça sürüklenen çocuk H.N.Ç.´nin savunmasının ardından kapalı görülen davada mahkeme heyeti, verdiği ara kararda tutuklu 11 sanığın tutukluluk halinin devamına, eksikliklerin giderilmesi için duruşmanın 15 Mayıs´a ertelenmesine karar verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —