71 ENERJİ YATIRIMI

71 ENERJİ YATIRIMI

71 enerji yatırımı hukuka takıldı! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de şu anda 2 bin enerji yatırımının realize edilmiş 71'inin şu anda hukuk tarafından durdurulduğunu söylemem lazım" dedi.

Yıldız, Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2012-18. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yapılanmasını sürdüreceğini belirterek, 'Türkiye'de şu anda 2 bin tane yatırımın realize edilmiş 71 tane yatırımın şu anda hukuk tarafından durdurulduğunu söylemem lazım. Bunların önemli bir kısmı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla alakalı yatırımlardır. Burada herhangi bir yanlışlık yok mu? Bunu hep beraber giderebiliyor olmamız lazım' dedi.

KAYNAKLAR 550 KAT ARTACAK

Dünyadaki talep artışının kaynaklarına göre dağılımına bakıldığında Türkiye'deki enerji yapılanması açısından da dikkati çeken rakamlar olduğunu gördüklerini ifade eden Yıldız, akaryakıtın yüzde 14, doğalgazın yüzde 50, kömürün yüzde 30, nükleer enerjinin yüzde 61, hidroelektrik kaynakların yüzde 47, yenilenebilir enerji kaynaklarının ise yüzde 550 kat civarında artacağını gördüklerini söyledi. Yıldız, nükleer ile ilgili Akkuyu'da Rusya ile anlaşıldığını belirterek, 'Akkuyu projesinde, 700 mil-yon dolarlık sermaye aktarıldı. Bu yıl, 2,4 milyar dolara tamamlanacak. Yeni nükleer santraller, 2019 yılından itibaren elektrik üretimine başlamış olacak. 2023 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarında yüzde 30'luk bir oran yakalamak' dedi. 



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”
“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi
Özel çocuklara "QR kodlu" koruma
"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"
Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”
Kayseri Üniversitesi 6 yaşında
Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”
Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi
"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"
Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet
Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri
“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”
Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti
Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf
Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı