750 BİN YOKLAMA KAÇAĞINA BÜYÜK TAKİP

750 BİN YOKLAMA KAÇAĞINA  BÜYÜK TAKİP

Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 70 bin er ve erbaşı etkileyen uzun dönem askerliği 15 aydan 12 aya düşürme kararından sonra önemli bir gelişme yaşandı. 750 bin yoklama kaçağı ve bakayanın askere alınması için düğmeye basıldı. Bu kapsamda yapılan çalı

Milli Savunma Bakanlığı, 750 bin kişinin bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğü’ne  gönderdi. Yoklama kaçakları ve bakayalar halk arasında kısaca GBT olarak  adlandırılan Genel Bilgi Toplama sisteminden aranacak.

Polis ve jandarma denetimlerinde yoklama kaçağı ya da bakaya olduğu tespit edilenler en yakın askerlik şubesine teslim edilecek.

GBT sorgusunda arandığı belirlenen kişilere eskiden olduğu gibi gözaltı işlemi yapılmayacak.Mesai saatleri dışında veya hafta sonu yakalanan kişiler yapılacak tebligat ile serbest bırakılacak. 15 gün içinde askerlik şubesine teslim olmayanlara 1000 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacak.

İhtiyaç halinde; bakaya veya yoklama kaçakları için bankalarda hesap açtırmama, yurtdışına seyahat ettirmeme gibi kısıtlamalar uygulamaya sokulacak.

Askerlik süresinin kısaltılması askere gidecek olan gençleri sevindirdi. Kasım 2013 celp döneminde silah altına alınacak olan asker adaylarının yurt genelinde  askerlik şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturduğu bilgileri gelirken bizde ilimizdeki durumu sileri için araştırdık…..

 

Konuya dair bilgisine başvurduğumuz Kocasinan  ve Melikgazi  Askerlik Şubesi  yetkilileri  “Yurdun diğer bölgelerindeki  gibi uzun kuyurklar oluşturacak kadar  hareketlilik sağlanmasada  söz konusu  düzenleme sonucu asker kaçağı ve bakaya durumundaki  asker adayları şubelerimize gelerek, işlemlerini yaptırıyorlar. GBTsorgulamasında  yer alarak eski uygulamaya dönülmesi  faydalı bir dönüş oldu, böylece  bu durumu suistimal eden  vatandaşlar kolaylıkla yakalanarak zorunlu  askerlik görevlerini yapmaları sağlanacak”değerlendirmesinde bulundular...

 



İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri