Tarih: 29.10.2017 11:04

7´DEN 70´E TİYATRO

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi her yaş grubuna hitap eden oyunları Kayserili tiyatro severlerle buluşturuyor. Büyükler için Aliya İzzetbegoviç´in hayatının anlatıldığı ?Aliya? adlı oyun sahnelenirken, çocuklar için de ünlü masal kahramanı ?Pinokyo? sahneye taşındı. 


Büyükşehir Belediyesi´nin kültür sanat etkinlikleri iki önemli oyunla devam etti. Bosna Hersek´in kurucu Cumhurbaşkanı, Aliya İzzetbegoviç´in hayatı Nova Oyun Yapım tarafından Şehir Tiyatrosu´nda sahnelendi. Aliya İzzetbegovic´in gençlik döneminden son günlerine dek olan yaşam öyküsünün anlatıldığı ?Aliya? tiyatro severlerden büyük ilgi gördü.
İzzetbegoviç´in mücadeleci yönünün yanı sıra, duygularının da anlatıldığı oyunu Elçin Gürler yazdı ve Hidayet Erdinç yönetti.


Büyükler için ?Aliya? adlı oyunu Kayseri´ye getiren Büyükşehir Belediyesi çocukları da Pinokyo ile buluşturdu. Ünlü masal kahramanı Pinokyo´yu Tiyatro Alkış oyuncuları Şehir Tiyatrosu´nda iki seans halinde sahneledi. Her iki seans da çocuklar ve ailelerince büyük ilgi gördü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —