Kocasinan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "8. Geleneksel Kuşçu Olta Balıkçılığı Yarışması" gerçekleştirildi.
Yamula Baraj Gölü'ndeki Kuşçu Marina'da düzenlenen ve iki gün süren yarışmada, çocuklar için özel etkinlik alanları yapılarak kamp ateşi yakıldı.
Etkinlikte konuşan Vali Gökmen Çiçek, Yamula'yı Türkiye'ye tanıtmak için çalıştıklarını söyledi.
Kocasinan Belediyesi ve kaymakamlığının çalışmalarına Valilik olarak destek verdiklerini anlatan Çiçek, doğal hayatın korunması için de çaba sarf ettiklerini belirtti.
Vali Çiçek, şunları kaydetti:
"İstiyoruz ki Kayseri'nin denizi şenlikli olsun, ıssız ve sessiz kalmasın. Orman Bölge Müdürlüğü, Valilik ve belediye işbirliği ile 3,5 milyon ağaç dikildi. Önümüzdeki sezon başladığında hemen 1,5 milyon daha dikilecek. Kayseri'ye 10 milyon ağaç dikeceğiz diye söz verdik. Burayı yemyeşil yapacağız. Belki 4-5 yıl içerisinde görmeyeceğiz ama burası yemyeşil olacak. Bu bölgeyi kalkındırmak için her şeyi yapıyoruz. Kim demiş Kayseri'nin denizi yok, bal gibi denizi var. 1 milyon 130 bin balık bırakıldı. Bu yıl da aynı sayı yakalanacak."

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise kentte çeşitli alanlarda sosyal hayatı canlandırmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Bölgede ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Çolakbayrakdar, "Bu bölgeye bundan sonrasında da doğal hayatın içerisinde yapılabilecek, çadır ve karavan kamplarının veya diğer kampların da eklenebilmesi için de faaliyetler yürütüyoruz. Önümüzdeki iş yılı programı içerisinde bu alanların da ortaya çıkarılması ve kamp alanlarının yapılması programımız içerisindedir. Burada önümüzdeki yıl bir araya geldiğimizde bu tip etkinliklerle de bir araya geleceğiz." diye konuştu.
Etkinlikte, 6 kategoride yarışmaya katılan 250 yarışmacıdan perch, sudak ve sazan balıkları arasında en çok ve en büyük balığı tutan 20 kişiye ödülleri verildi.

Kayseri'de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla hakim karşısına çıkan sanığa mahkeme 18 yıl 9 ay hapis ve 187 bin 500 TL adli para cezası verdi. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri’de araç sahiplerini ilgilendiren zam haberi geldi. PÜİS Kayseri Şube Başkanı İbrahim Polat, benzine yapılacak artışın kesinleştiğini duyurdu. Zam bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.
Okul Sporları Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonalarında derece elde eden sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yı makamında ziyaret etti.
İlaç bulmakta zorlanan vatandaşlar için yeni bir sistem devreye alındı. Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız uygulamasına eklediği özellikle birlikte reçetedeki ilaçların hangi eczanede bulunduğu artık kolayca sorgulanabilecek.
Kayseri’de bir süredir gündeme gelen çöp birikintileri için belediye ekipleri harekete geçti. Yapılan kapsamlı temizlik çalışmalarıyla sanayi sitesindeki atıklar tamamen kaldırıldı. Detaylar Haberimiz'de...
Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 15-17 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak olan ‘Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi’ ziyaretçilerini bekliyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin “Arılar Çoğalsın, Bereket Katlansın” Projesi’nde kura heyecanı yaşandı. 2.918 başvuru sahibinin katıldığı kura çekilişinde 750 asil ve 100 yedek hak sahibi belirlendi.
Ramazan Bayramı yaklaşırken Kayseri’de berber ve kuaför ücretleri yeniden konuşulmaya başladı. Güncellenen tarifeyle birlikte bazı hizmetlerdeki fiyatlar vatandaşların dikkatini çekti. Detaylar Haberimiz'de...
Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine getirilen Ali Çöl’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ramazan Bayramı yaklaşırken Yahyalı Belediyesi ilçe genelinde temizlik ve bakım çalışmalarını hızlandırdı. Mezarlıklardan parklara kadar birçok noktada yürütülen çalışmalar dikkat çekti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, CerModern’de açılan fotoğraf sanatçısı Ani Çelik Arevyan’ın “Işığın Sesi” adlı sergisini ziyaret etti. Böhürler’in açıklamasında sanatçıyla ilgili Kayseri detayı dikkat çekti.
Yeniden Refah Partisi Yahyalı İlçe Teşkilatı’nda dikkat çeken bir görev değişimi yaşandı. Uzun süredir ilçe başkanlığı görevini yürüten Kadir Kara, görevini düzenlenen devir teslim töreniyle Veysel Ekinci’ye bıraktı.
“Sen Yaparsın Melikgazi” projesi kapsamında düzenlenen Tarih Yarışması finali yoğun katılımla gerçekleştirildi. Büyük heyecana sahne olan yarışmanın ardından dereceye giren okullar da açıklandı.
Kayseri’de, iki farklı suçtan hakkında kesinleşmiş 23 yıl 11 ay 23 gün hapis cezası bulunan A.Ç. (28) isimli kadın hükümlü, polis ekiplerince yakalandı.