170 KİLOLUK ZÜLFİYE ULAŞ 7 YILDIR SOKAĞA ÇIKAMIYOR

Kayseri’de 52 yaşındaki Zülfiye Ulaş, kiloları nedeniyle evden çıkamadığı için doktora dahi gidemediğini belirterek, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinden yardım beklediğini söyledi.

170 KİLOLUK ZÜLFİYE ULAŞ 7 YILDIR SOKAĞA ÇIKAMIYOR
Yaşam 7.03.2014 22:04:06

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine Bağlı Belsin semtinde oturan 52 yaşındaki Zülfiye Ulaş, 20 yıl önce 125 kiloda olduğunu ve hareket edebildiğini belirterek, “Benim bu hastalığım baba tarafında varmış ama hastalığın ne olduğunu kimse bilmiyor” dedi.
Kendisine uzun zamandır kızının baktığını, sadece su ve çorba içerek beslendiğini, buna rağmen kilo aldığını söyleyen Zülfiye Ulaş, “7 yıldır hiç aşağıya inemiyorum. Mutfaktan bir bardağı alıp gelemiyorum bile. Aşırı kilolarım nedeniyle hareket edemediğim için hiç doktora gidemedim. Şekerim var, kalp rahatsızlığım var ve romatizmam var. Romatizma ağrıları beni hiç uyutmuyor. Şeker hastalığım için doktora gidemediğimden komşularımın ilaçlarını kullanıyorum” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Bakanlığı yetkililerinden yardım beklediğini söyleyen Zülfiye Ulaş, “Bana uzatılacak olan yardım eli ile sokağa çıkıp rahat bir nefes almak istiyorum” dedi.
Mehmet Ulaş ise eşinin evlendiğinde 50 kilo olduğunu ve daha sonra sürekli kilo almaya başladığını anlatarak, “Şu anda 170 kilo civarında. Hastalığına tam olarak bir teşhis konulamadı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürdük ama burada bize bir diyet kitabı verdiler ve 100 kiloya düştükten sonra gelmemizi söylediler. Eşim 100 kiloya düştükten sonra benim hastaneye ihtiyacım kalmaz zaten” diye konuştu.
Mehmet Ulaş, eşinin 7 yıldır dışarı çıkamadığını, oturdukları binanın 3. katından inemediğini belirterek, “Merdivenden inse bile çıkamaz. Yaklaşık iki yıl önce çok kötü rahatsızlandı. 112’yi çağırdık, itfaiye ekipleri de geldi. Aşırı kilolu olduğu için pencereden çıkarmaya çalıştık ama elektrik telleri nedeniyle itfaiyenin sepeti yanaşamadı. Daha sonra 10 kişinin yardımı ile battaniyeye koyarak hastaneye zor yetiştirdik” dedi.
Eşi için bakım ücreti almaya çalıştıklarını ancak yüzde 30’luk rapor verdiklerini söyleyen Mehmet Ulaş, “Eşim felçli hastalardan daha kötü durumda. Biz 7 yıldır eşim ile aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızdan bize yardım elini uzatmasını istiyoruz” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.