Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yeni haftanın ilk iş gününü ilimize ayırdı. Kayseri turuna Mobilyacılar Odası ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi, Mobilyakent, MOBİTEK ve KUMSMALL’ın ardından ilimize kazandırdığı Mobiboya’nın açılışını gerçekleştirerek start veren Bakan Varank “Vizyon ve teknoloji görmek isteyen Kayseri’ye gelsin” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin en büyük su bazlı boyama tesisi olan ve Avrupa Birliği fonuyla yapılan MOBİBOYA’nın açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, İsmail Tamer, Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İlçe Belediye Başkanları, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, Sivil Toplum ve Meslek Odaları temsilcileri, Kayseri ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen oda başkanları, Kayseri Mobilyacılar Odası ve Erciyes KSS Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetli iştirak etti.
Kayseri Mobilyacılar Odası ve Erciyes KSS Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya törenin açılışında yaptığı konuşmada ülkemizin dünya mobilya sektöründe gidecek çok yolu olduğunun altını çizerek şöyle konuştu “Başta Kayseri olmak üzere ülkemizin çok büyük potansiyeli var. Pazardaki payımızı artırmamızın yolu yenilikten, inovasyondan, tasarımdan ve dış ticaret bilincini geliştirmemizden geçiyor. İnşallah MOBİTEK ve MOBİBOYA projelerinde bu özelliklerin hepsi var. Özellikle sıfır atık ve çevreye hiçbir zarar vermeyen su bazlı boya teknolojisi ile kimyasal madde kullanılmadan yapılacak mobilya boyası sektörümüze çok büyük bir değer katacak ve inşallah ülkemiz mobilya sektöründe yeni bir dönemin kapısını açacaktır. Mobitek gibi, Mobiboya gibi rekabette öne çıkacak kaliteli ve çevreci üretim tesisleri ile firmalarımız rakiplerimizin önüne geçebilecekler. Bu anlayışla tesislerimizde ülkemizdeki tüm mobilya üreticilerimize hizmet vermeye hazırız”
Konuşmasında projeye destek verenlere de şükranlarını sunan Başkan Sarıkaya, Bakan Varank’tan KUMSMAL AVM ziyaretçileri için TOGG talebinde de bulunarak şunları kaydetti "Sayın Bakanım hemen yanı başımızda Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük mobilya dekorasyon alışveriş merkezi bulunuyor. Burası 365 gün fuar konseptiyle kuruldu. Kayseri de mobilya üretimi yapan Yüzlerce firmanın binlerce ürünü on binlerce çeşitle burada sergileniyor. KUMSMALL Avm’de ülkemizin gururu TOGG araçlarımızı sergilemek ve ziyaretçilerimize çekiliş ile hediye etmek üzere 4 adet otomobil talep ediyoruz”
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Elitaş’ da Mobilyakent’teki işyerlerinin çatısında kurulan güneş enerji santrallerine vurgu yaparak, Türkiye’de ilk kez bir kooperatifin GES kurduğunu dile getirdi ve GES için ilave kapasite bulunduğunu da ifade etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ da açılışı gerçekleştirilen MOBİBOYA’dan övgüyle söz edip, Kayseri’nin MOBİBOYA ile mobilya ve metal boyamada Türkiye üssü olacağının altını çizerek “Kayseri mobilyada Türkiye’nin 1 numarasıdır. Ülkemizdeki en büyük 20 firmanın 11’i Kayseri’de bulunmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.
MOBİBOYA’nın çevreci yönüne de dikkat çeken ve 7 milyon Avro bedelle kurulduğunu ifade eden Bakan Mustafa Varank, tesisin sıfır atık ve yüzde yüz verimlilikle çalıştığını dile getirdi. MOBİBOYA’da dünya mobilya standartlarına uygun su bazlı boyalar kullanıldığını belirten Bakan Varank, boyama sürecinin tam otomatik makinelerle ve robotik uygulamalarla yapıldığını hatırlatıp, tesisin çok önemli işlevler üstleneceğine dikkat çekerek şunları kaydetti “Doğaya saygılı sanayinin gelişimi artık tercih değil mecburiyettir. Vizyon görmek isteyen, teknoloji görmek isteyen, yeşile saygı görmek isteyen Kayseri’ye gelsin”
Konuşmaların ardından Kayseri Mobilyacılar Odası ve Erciyes KSS Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya tarafından Bakan Mustafa Varank’a MOBİBOYA’da yapılmış olan tablo hediye edildi. Kurdelenin kesilmesiyle yapılan açılışın ardından MOBİBOYA Mobilya ve Metal Boyama Ortak Kullanım Tesisi katılımcılar tarafından gezildi. Bakan Mustafa Varank, tesisteki üretim üniteleriyle ilgili yetkililerden bilgiler aldı.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.