Et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda etin pişirme şeklinden, tüketimine kadar birçok konuda önemli noktalara dikkat çeken Diyetisyen Merve Şahin; ete uygulanan pişirme yönteminin de sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayıp “Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemeli, sindirim açısından bir problem yaratmaması için 24 saat bekletilmeli” uyarısında bulundu.
Kurban Bayramı’nda beslenmede dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda haber ekibimize açıklamalarda bulunan Spor A.Ş. Diyetisyeni Merve Şahin Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat edilmesinin yanı sıra ete uygulanan pişirme yönteminin de sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. Kurban Bayramı nedeniyle özellikle kesimden hemen sonra tüketilen etin insan sağlığı için uygun olmadığının altını kalın çizgilerle çizen Diyetisyen Şahin şu bilgileri paylaştı “Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemesi gerekiyor. Sindirim açısından bir problem yaratmaması için eti 24 saat bekletmeliyiz. Daha sonrasında uygun pişirme yöntemleri ve porsiyonla tüketebiliriz. Uygun pişirme yöntemi olarak ızgara, haşlama olabilir ancak kesinlikle kızartma olarak pişirmemeliyiz. Kızartma yöntemi sadece et için değil bütün besinler için yağ oranını ve kanserojen etkiler yarattığı kızartmadan mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Eti yerken daha çok çiğneyerek ve yanında salata, ekmek vb. gibi türevlerle beraber tüketmek de daha iyi olacaktır. “
Sözlerinin sonunda bayram ziyaretlerinde ikram edilen şerbetli tatlıların yerine sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesi tavsiyesinde de bulunan Diyetisyen Şahin ziyaretlerde fazla kafein almamak adına çay ve kahvenin sınırlandırmasının uygun olacağını da sözlerine ekledi.