İLK KEZ KARLA TANIŞTILAR

 İLK KEZ KARLA TANIŞTILAR

Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Kayseri'de de kış yüzünü göstermeye başladı. Yağan kara en çok sevinenler biri de Somalili ve Kongolu öğrenciler oldu.

Kayseri'ye düşen ilk karla beraber, hayatında ilk kez karla tanışan öğrenciler karın tadını doyasıya çıkardı. Kimse Yok Mu Derneği'nin aracılığı ile Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri'ne getirilen ve yaklaşık 3 aydır eğitim gören Somalili ve Kongolu 15 öğrenci, hayatlarında ilk defa şahit oldukları kar yağışının altında hem eğlendi hem de arkadaşlarıyla kartopu oynadı. Ülkelerindeki iklimsel özelliklerden ve kuraklıktan dolayı şimdiye kadar hiç kar görmediklerini dile getiren öğrenciler, ders zilinin çalmasıyla birlikte okul bahçesine çıkarak kendilerini lapa lapa yağan karın altına bıraktı.

Somalili öğrencilerden Abbas Ali Mohamed, "Daha önce izlediğim bir filmde de kar görmüştüm ama bu kadar soğuk ve kaygan olacağını hiç düşünmemiştim, karın yağışını izlemek ve kar topu oynamak inanılmaz eğlenceli" dedi.

Kongolu Zakeria Ndombo ise, "Türkiye adeta bir cennet, bizleri buralara getiren ve eğitim imkanı sağlayan herkese binlerce teşekkürler, kartopu oynarken çektirdiğim fotoğrafları en yakın zamanda aileme göndereceğim ve bu tabiat harikasını onlarla paylaşacağım" diye konuştu.



İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi
Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor
Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti
İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği
Erciyes gündoğumu büyüledi
Öğretmenler 2 gün iş bırakacak
Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı
Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe
Talas’ta sinek ve haşerata erken önlem
Aspir yağının yeni adresi: Ağırnas
Kapuzbaşı Şelaleleri'ne turistik hamleler
İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti
Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı
Şeffaf Oda'da 120. buluşma
Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti