YAKLAŞAN kurban bayramının yaklaşmasından dolayı baharatçılarda hareketlilik başladı. İşlerinin gün geçtikçe canlandığını dile getiren esnaflar, vatandaşlara evlerinde yapacakları sucuk tarifini de verdi. Kaliteli sucuk yapıl¬ması için kaliteli baharatla
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla baharat satışlarında artış gözleniyor. Vatandaşlar iyi bir sucuk içi ve ev yapımı sucuğu yapmak için baharatçılara akın ettiler. Baharatçı esnafları, baharat satışlarında bugünler de yoğun bir artış beklediklerini söylediler. Sucuk yapımı tarifi de veren esnaflar, sucuk içerisine katılması gereken malzemeler hakkında bilgiler verdi. 10 kg sucuk yapacaklar için % 25 yağlı et, 500 gr tatlı biber, 200 gram maraş acı biberi, 100 gram kimyon, 100 gram karışık baharat, 20 metre bağırsak ve 1 kg sarımsağı karıştırılarak iyice yoğrulması gerektiğini belirtiler.Esnaflar sucuk içi ve sucuk’luk baharatların yapılacak miktara göre ayarlanıp satışının yapıldığını da hatırlatarak, baharatçı esnafı kaliteli sucuk yapımının özellikle kaliteli baharatlarla yapılacağını söylediler.