MÜFTÜLÜK SİTE CAMİİ TEMELİ ATILDI

 MÜFTÜLÜK SİTE CAMİİ TEMELİ ATILDI

GEÇEN sene temeli atılan Ko¬casinan Müftülüğü sitesi içerisinde yer alacak olan Müftülük Site Camiinin temeli, düzenlenen törenle temeli atıldı. Betonarmesini bir hayırseverin karşıladığı camii 1 Milyon 700 bin Türk lirasına mal edilecek. Törende konuş

Türkiye Diyanet Vakfı Kocasi­nan Şubesi ve Hayırseverler ta­rafından yaptırılan 1500 kişi­lik Müftülük Site Camii 1 yıl içerisinde tamamlanması plan­lanıyor. Betonarmesini bir ha­yırseverin karşıladığı camii 1 Milyon 700 bin Türk lirasına mal edilecek. Düzenlenen te­mel atma töreni Ak Parti Mil­letvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk olarak ko­nuşan İl Müftüsü Ali Maraşlı­gil; “ Peygamber efendimiz za­manında mescitler sadece na­maz kılmak için değil, medre­se olarak da kullanılırdı. Mes­citlerimiz birer fakülte gibi­dir. Camilerimizde kültürümü­zü eski haline döndürmek için yeni nesillere bilgileri aktarma çabası içinde bulunalım” diye konuştu.

 

Daha sonra konuşan Ak parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, yaşanan terör olaylarını kına­dı. Öksüzkaya, “Son günlerde amacının ne olduğuna bilme­diğimiz taşeron olarak çalışan terör örgütünü ve ona destek verenleri lanetliyoruz. İnşallah son bulur” diye konuştu.

 

Son olarak konuşan milletve­kili Yaşar Karayel’de, “Ülke­mizin başına bela olan kan­lı terör örgütünün şehit etti­ği tüm güvenlik güçlerimize Al­lahtan rahmet diliyoruz. Terö­rü bir kez daha şiddetle kını­yoruz ve lanetliyoruz. Şu anda kuşatılmış durumdalar, dile­ğimiz bu terör örgütünün dağ­lardan taşlardan temizlenip ül­kemize bir huzur ortamının sağlanmasıdır.”diye konuştu. Konuşmalardan sonra, Müftü­lük Site Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 



Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe
Talas’ta sinek ve haşerata erken önlem
Aspir yağının yeni adresi: Ağırnas
Kapuzbaşı Şelaleleri'ne turistik hamleler
İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti
Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı
Şeffaf Oda'da 120. buluşma
Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti
"Tarımda iyi bir noktaya geldik"
Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı
“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”
Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek
Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi
KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti
Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü