Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerin altyapısını daha güçlü hale getirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Tomarza İlçesine bağlı Hacıpaşa Mahallesi’ne içme suyu temini sağlayacak önemli bir proje daha hayata geçiriliyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ tarafından geleceğe ışık tutacak faaliyetler dâhilinde 2024 yılında da tüm ilçelerde altyapı hamleleri gerçekleştirildiğinin altını çizdi.
İnsan odaklı projeler ile geleceğe yön vermeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Büyükkılıç şunları söyledi:
“Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın su konusunda bir sıkıntısının olduğunu gördük. Hemen harekete geçtik. KASKİ ekiplerimiz geçtiğimiz günlerde burada sondaj çalışması yaptı. Netice olarak çok şükür Mevla’m mahcup etmedi, suya ulaşıldı. Biz de geçtiğimiz günlerde çalışmaları tamamlanan sondaj kuyusunu inceledik. Çıkan suyun bir an önce halkımıza ulaştırılması için talimat verdim. Toplam uzunluğu 6,5 km, maliyeti ise 10 Milyon TL olan iş kapsamında inşallah hat çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayarak oradaki kardeşlerimize temiz, sağlıklı ve kaliteli içme suyu ulaştıracağız. Çünkü su olmazsa olmazımız. O açıdan bu konuda her türlü fedakârlığı yaparak işin mali boyutuna bakmadan ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle, bir kişi de olsa onların ihtiyacını karşılamak amacıyla biz mutlaka bu hizmetleri yerine getirmeliyiz. Saha çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Belirttiğimiz gibi sondaj çalışmalarımız tamamlandı. İnşallah çok kısa bir süre içeresinde de hat çalışmalarımızı tamamlayarak vatantaşlarımıza içme suyunu ulaştıracağız.”
“Memduh Başkanımıza Minnettarız”
Hacıpaşa Mahalle Muhtarı Azmi Taş ise yürütülen projeden duydukları memnuniyetini dile getirerek, “Yeterli miktarda içme suyuna kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buna vesile olan Memduh Büyükkılıç başkanımıza minnattarız” dedi.
Muhtar Taş, özellikle yaz aylarında ciddi sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, “Mahallemizde su yetersizdi. Memduh başkanımıza sıkıntımızı ilettik. Sağolsun hemen ilgilenerek hızlı bir şekilde suyumuzu getirmek için harekete geçti. KASKİ ekipleri sabahın erken saatlerinden başlayarak gecenin geç saatlerine kadar çalışıyorlar. Daha önce sondaj çalışması yapılarak suya ulaşılmıştı. Bildiğim kadarıyla ulaşılan su, mahallemizin ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, buraya geldiğinde yaptığı inceleme esnasında ‘Allah’ın izni ile buradaki çalışmalarımızı 15-20 gün içerisinde tamamlarız. Bu işi yaparsa AK Parti yapar’ demişti. Tam da dediği gibi oldu. Belirtilen sürede tamamlanmış olacak. Kendisine minnetarız. Bu anlamda mahalle halkımız adına kendisine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.