Tarih: 08.03.2016 22:32

ACI HABER İDİL´DEN GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Şırnak´ın İdil ilçesinde güvenlik güçlerinin operasyonları hız kesmeden devam ederken Turgut Özal Mahallesi´nde çıkan çatışmada 2 özel harekatçı polis memuru şehit oldu, 6 polis yaralandı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü´nde görevli olan ve geçici görevle Şırnak´ın İdil ilçesine gönderilen polis memurları Hakan Yılmaz ve Muzaffer Tufaner hak´ka yürürken aileleri aldıkları kara haberle yasa büründüler?
Şırnak´ın İdil İlçesinde öğleden sonra hendek ve barikatların kapatılması, PKK´lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü Turgut Özal Mahallesi´nde yaşandı. Güvenlik güçleri örgütün dağ kadrosundan geldiğini belirlediği 4 PKK´lıyı bir evde sıkıştırıp, ´Teslim ol´ çağrısında bulundu.
PKK´lıların çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada evde bulunan 4 PKK´lı etkisiz hale getirilirken, diğer evlerde gizlenen PKK´lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ilk ateşte 2 özel harekat polisi şehit olurken, 6 polis de yaralandı.
Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek PKK´lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı ve 8 PKK´lı daha etkisiz hale getirildi. Bu çatışmada ölü ele geçirilen PKK´lı sayısı 12´ye çıktı. Öldürülen PKK´lılar arasında örgütün dağ kadrosundan gelen aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu belirtildi.
Çatışmada PKK´lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte yaralanan özel harekatçı 6 polis memuru ilk tedavileri İdil Devlet Hastanesi´nde yapıldıktan sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi´ne sevk edildi.
Yaralı polis memurlarının hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken çatışmada şehadet mertebesine ulaşan Yozgat - Yerköy nüfusuna kayıtlı evli - 3 çocuk babası Muzaffer TUFANER´in Talas Bahçelievler mahallesi´nde ikamet eden ailesi acılı haberin ardından yasa boğulurken, Adana nüfusuna kayıtlı bir diğer şehit 2 çocuk babası Hakan Yılmaz´ın cenazesi´nin eşinin isteği üzerine Karaman´da toprağa verileceği öğrenildi? Kayseri merkezde bulunan polis lojmanlarında ikamet eden Hakan Yılmaz ve Muzaffer Tufaner´in evleri Türk bayrakları ile donatılırken komşuları ve yakınları acılı aileleri yalnız bırakmadılar?.Şehit Muzaffer Tufaner´in cenazesinin memleketi Yozgat´ta defnedileceği bildirildi.
HABER: C.ÜSTEN



8 MART 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —