Kayseri Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenleyen Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, 14 Haziran 2013’te 4+4+4 Eğitim Sistemi’ni protesto etmek amacıyla Eğitim-Sen Kayseri Şubesi tarafından organize edilen yürüyüşün ardından, aralarında Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal’ın ve diğer sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de bulunduğu kişiler hakkında açılan davaları kınadıklarını söyledi. 14 Haziran’da Kayseri başta olmak üzere Türkiye’nin genelinde yürüyüş düzenletildiğini belirten Bozgeyik, “Kayseri’de geçtiğimiz yıl tüm Türkiye’de eğitimi baştan aşağı dizayn eden AKP’nin 4+4+4 Yasası’na karşı burada eğitim emekçilerinin, sendikamız Eğitim-Sen’in Kayseri’de ki öğrencilerimizle, velilerimizle, demokratik kitle örgütü temsilcilerimizle, siyasi parti temsilcileri ile yani Türkiye’de demokratik, bilimsel ve parasız eğitimin yanında olan herkesle ortak tepkilerimizi, taleplerimizi ve bu 4+4+4 Yasası’na karşı geri çekilme tutumumuzu kamuoyu önünde paylaşmak amacıyla tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de o gün alanlarda demokratik haklarımızı kullanarak basın açıklaması hakkımızı kullandık. Bildiğiniz gibi çok garip bir şekilde arkadaşlarımızla ilgili siyasi parti yöneticileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ile ilgili davalar açıldı. Bir kez daha bunu burada kınadığımızı ve bu anti demokratik uygulamayı, bu baskıcı otoriter yaklaşımları kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Gezi olaylarının ardından toplumda cadı avı başlatıldığını dile getiren Mehmet Bozgeyik, “Gezi direnişi sonrasında toplumun tüm kesimlerine yönelik olarak başlatılan cadı avının bir benzeri de Kayseri’de başlatılmak istenmiş, sendika üye ve yöneticileri ile velilerin katıldığı söz konusu basın açıklaması üzerinden, Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal ve şube yöneticilerimizin, KESK’e bağlı sendikaların şube başkanlarının ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu kişiler hakkında 2 bin 911 sayılı kanına muhalefet suçundan dava açılmıştır” diye konuştu.
Grup, daha sonra davayı izlemek için duruşma salonuna gitti.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.