Tarih: 06.08.2024 14:33

"Acısu" şifa arayanların akınına uğruyor

Facebook Twitter Linked-in

Adana’nın Aladağ ilçesi ile Yahyalı'nın Ulupınar Mahallesi sınırları içerisinde yıllar önce akmaya başlayan ve yöre halkı arasında 'acısu' olarak bilinen su, şifalı olduğu inancıyla bölge halkının akınına uğruyor.

İsmini suyunun acı olmasından alan Acıman Yaylası'nın acısuyu, sindirim sistemi, idrar yolu hastalıkları, metabolizma bozuklukları ve gözdeki katarak hastalıklarına iyi geldiğine inanıldığı için yıllardan beri şifa arayan hastaların uğrak yeri haline gelmiş durumda. 

Adana, Kayseri ve Türkiye’nin birçok ilinden gelenler, bu suyunun şifasından yararlanmak için bölgeye akın ediyor. Acısudan içerek şifa bulduğunu belirten Yüksel Kılıç, "Bize bu suyun on doktordan iyi geldiğini söyleyen atalarımız vardı. Her yıl içmemizi isterlerdi, biz de düzenli olarak her yıl temmuz-ağustos döneminde ailecek gelip içiyoruz" dedi.

Kayseri’nin Develi ilçesinden gelen Mehmet Hazır ise, "Neredeyse her yıl bir kez gelip bu sudan içiyorum. Bu sudan içenler şifa buluyor. Özellikle sindirim sistemi, böbrek taşı ve gözdeki katarak rahatsızlıklarına iyi geliyor." ifadelerini kullandı. 

Bölge halkının ve ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken acısu, her geçen yıl daha fazla kişinin şifa aradığı bir yer haline geliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —