AGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü, öğrenme sürecini dersliklerin dışına çıkarıyor. Bölüm öğrencilerini hem ikinci sınıftan itibaren iş ve sanayi dünyası ile tanıştırıyor hem de yurt dışında staj imkanı sağlıyor.
İlimizin ikinci devlet üniversitesi olan Abdullah Gül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi sektörle iç içe bir yükseköğretim modeli sunan Endüstri Mühendisliği Bölümü, öğrencilerine daha ikinci sınıftan itibaren iş ve sanayi dünyası ile tanıştırarak, onlara derslerini fabrika ortamında uygulamalı yapma imkanı sunuyor.
Endüstri Mühendisliği Bölümü, 3. Nesil Üniversite olmanın gereklerini adım adım gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, derslerin uygulamalı olarak işlenmesine ve uzun dönemli stajların yapılmasına yönelik önemli çalışmalar yürütüyor.
Öğrenciler, süreç analizi dersi kapsamında, dersin öğretim üyesi ve asistanının rehberliğinde, haftada bir günlerini BRN Yatak ve Meysu fabrikalarında geçirerek, teorik bilgilerini fabrika ortamında gerçek problemler üzerinde uygulama fırsatı buldu.
Girişimcilik dersi, TOBB Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulları, KOSGEB, Kayseri Ticaret ve Sanayi Odaları ile işbirliği yapılarak gerçekleştirildi.
Ders süresince öğrenciler, işadamları ve işkadınlarının danışmanlığında, projelerini geliştirdi. Yıl sonunda yapılan yarışmada, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Dereceye giren ikinci sınıf öğrencileri, şirketlerini kurma sürecine girdi.
Yeni eğitim ? öğretim yılında simülasyon dersinin tamamı, Yataş fabrikasında gerçekleştirilecek. Dersin öğretim üyesi ve asistanı ile öğrenciler, dönem boyunca teorik ve pratik tüm çalışmaları, fabrika ortamında icra edecek.
Endüstri Mühendisliği Bölümü, toplamda yaklaşık 6 aylık staj programı sunuyor. Birinci sınıf sonunda 6, ikinci ve üçüncü sınıf sonunda 8´er haftalık zorunlu staj programı kapsamında, öğrenciler yurtiçi ve yurt dışında stajlarını gerçekleştiriyor. İkinci sınıf öğrencilerinin yüzde 25´i, Almanya, İspanya ve Dubai´de stajlarını yapıyor. Almanya´daki GMV-Gummi Metal fabrikası ile yapılan anlaşma çerçevesinde, önümüzdeki yıldan itibaren her yıl 4 öğrenci gönderilecek.
Uluslararası staj imkanlarının yanısıra yurt içinde de, TAV, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri, Bla-Bla Car, DİTAŞ, Yataş, Kumtel, Bien Seramik ve Kayseri Ulaşım, öğrencilerin hem hizmet hem de üretim sektöründe staj yaptıkları firmalar arasında yer alıyor.